Ως μία ακόμα απόδειξη ότι τα σχέδια της Apple για την κυκλοφορία ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πέρα ως πέρα σοβαρά, έρχεται με την αποκάλυψη της Wall Street Journal ότι υπεύθυνος του όλου σχεδίου έχει ήδη αναλάβει ο Bob Mansfield.

Ο Mansfield είναι ένα από τα πιο γνωστά υψηλόβαθμα στελέχη της Apple στην ιστορία της εταιρείας, συντονίζοντας τις ομάδες που ήταν υπεύθυνες για τη δημιουργία του MacBook Air, του iPad, του Apple Watch και του iMac. Αρκετοί μάλιστα μπορεί να θυμούνται τον Mansfield από τα βίντεο παρουσίασης ενός νέου MacBook ή άλλου gadget της Apple, να εξηγεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Το 2012 η Apple ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη θέση του Αντιπροέδρου του τμήματος Hardware, αναλαμβάνοντας μόνο «ειδικά projects», χωρίς να γίνεται κάποια συγκεκριμένη αναφορά. Δύο μήνες όμως μετά, ανακοινώθηκε η επαναδραστηριοποίηση του στην εταιρεία, μια απόφαση η οποία έχει άμεση σχέση σύμφωνα με πληροφορίες με την αποχώρηση του Scott Forstall, υπεύθυνου του iOS.

 

Το Project Titan όπως είναι η κωδική ονομασία της ανάπτυξης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple προχωρά αν και όπως φαίνεται θα υπάρξει μια σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του, αφού οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν την κυκλοφορία του το 2021.

 

Link.png Site: WSJ