Ο ασύρματος συγχρονισμός των iOS συσκευών με το iTunes ήταν μία από τις πολυαναμενόμενες λειτουργίες για τους κατόχους φορητών συσκευών της Apple. Για το λόγο αυτό η εταιρεία πραγματοποίησε τις επιθυμίες των πελατών της ενσωματώνοντας τη συγκεκριμένη δυνατότητα στο iOS 5. Ένας από τους δυσαρεστημένους της είδησης φαίνεται να είναι κάποιος προγραμματιστής ο οποίος υποστηρίζει ότι η Apple έκλεψε την προσπάθειά του με την παραπάνω δυνατότητα.

 

Ο Greg Hughes είχε υποβάλει μια εφαρμογή στο App Store με τη δυνατότητα ασύρματου συγχρονισμού των iOS συσκευών με το iTunes, παρ΄όλα αυτά δεν έγινε αποδεκτή από την Apple καθώς υπερέβαινε τους κανόνες της.

 

Αν και η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγραμματιστή δεν έγινε αποδεκτή στο App Store, ο ίδιος την κατέθεσε στο Cydia με τιμολόγηση στα $10 δολάρια καθιστώντας εφικτό τον ασύρματο συγχρονισμό του iPhone με το iTunes ανεπίσημα. Η εφαρμογή πούλησε πάνω από 50.000 αντίτυπα.

 

Αν και η λειτουργία που ανέπτυξε η Apple μπορεί να υλοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε σχέση με την ιδέα του Hughes, ο τελευταίος δήλωσε σοκαρισμένος μετά την επίσημη παρουσίαση του iOS 5 καθώς χαρακτήρισε “άδικο” το γεγονός οι εταιρείες να εμπνέονται από τους ανεξάρτητους προγραμματιστές για τις νέες δυνατότητες του λογισμικού τους.

 

Link.png Site: gizmodo.com