Όπως είχε ανακοινωθεί, η Apple ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα αντικατάσταση φορτιστών που δεν έχει κατασκευάσει η ίδια, προσφέροντας έκπτωση στους επίσημους φορτιστές για iOS συσκευές σε 30 χώρες, στις οποίες δε βρίσκεται όμως η Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ως απάντηση στις αναφορές ατυχημάτων από τη χρήση ανεπίσημων φορτιστών με τα iPhone και τα iPad, η οποία χρήση οδήγησε σε μικροεκρήξεις προκαλώντας ακόμα και το θάνατο σε μία σχετική περίπτωση στην Κίνα από ηλεκτροπληξία.

 

Αρχικά το πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών προοριζόταν να ισχύσει μόνο στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την εταιρεία όμως να το επεκτείνει παγκόσμια σε διάφορες χώρες, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται η Ελλάδα σ' αυτές. Πάντως στην "γειτονιά" μας, η αντικατάσταση είναι εφικτή στη Γαλλία και την Ιταλία, με την Apple να προσφέρει με €10 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α) την αγορά επίσημου φορτιστή σε όσους φέρουν σε κατάστημα της Apple φορτιστή τρίτου κατασκευαστή. Το ίδιο ποσό έκπτωση ισχύει σε όλες τις υποστηριζόμενες χώρες που διαθέτουν νόμισμα σε ευρώ όπως η Ισπανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Γερμανία και Βέλγιο.

 

adapter_pricing.jpg

 

Στον πίνακα που έχει δημοσιεύσει η Apple βλέπουμε τις χώρες στις οποίες είναι εφικτή η αντικατάσταση ενός ανεπίσημου φορτιστή, και στις οποίες δεν περιλαμβάνονται μόνο χώρες που διαθέτουν επίσημο Apple Store αλλά και χώρες με επίσημους διανομείς προϊόντων της Apple.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο κατάστημα της Apple μαζί με το iPhone, iPad ή iPod Touch τους καθώς και τον ανεπίσημο φορτιστή για να γίνει η αλλαγή. Η Apple καταγράφει στη συνέχεια το σειριακό αριθμό της συσκευής του χρήστη αφού ισχύει η αντικατάσταση ενός φορτιστή για κάθε συσκευή και στη συνέχεια η εταιρεία προχωράει στην ανακύκλωση τους.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/support/usbadapter-takeback/other_countries.html[/url]']Apple USB Power Adapter Takeback Program