Η Apple είναι διαβόητη για την "ικανότητά" της να κερδίζει σημαντικές δικαστικές διαμάχες, αλλά αυτή τη φορά η εταιρεία από το Cupertino βρέθηκε στην απέναντι μεριά καθώς της επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο μετά από απόφαση του σώματος ενόρκων στο Ανατολικό Τέξας που την διατάσσει στη πληρωμή του ποσού των $368,2 εκατομμυρίων στην VirnetX, εταιρεία που κατέχει την πατέντα.

Η απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το Bloomberg, έρχεται μετά από ισχυρισμούς της VirnetX ότι η Apple παραβίασε σειρά από πατέντες της, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε αρκετές υπηρεσίες της Apple, συμπεριλαμβανομένου του FaceTime.

 

Αρχικά η VirnetX απαιτούσε, τουλάχιστον, το ποσό των $900 εκατομμυρίων από την Apple και παρόλο το γεγονός ότι πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν αρκετά μικρότερο, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα θα έχει απήχηση στην τεχνολογική κοινότητα, ακόμα και αν συνέπεσε με την βραδιά των εκλογών στις ΗΠΑ.

 

H VirnetX έχει παρελθόν στο να κερδίζει μεγάλες υποθέσεις σχετιζόμενες με πατέντες ενάντια σε μεγάλες εταιρείες. Τον Μάιο του 2010, η Microsoft αναγκάστηκε να πληρώσει $200 εκατομμύρια για την παραβίαση δύο πατεντών, συγκεκριμένα μιας λειτουργίας virtual private network που χρησιμοποιήθηκε για την επικοινωνία με servers στα Windows και Office. H ιστορία συνεχίζεται, καθώς η VirnetX έχει ανοιχτά μέτωπα με τις Cisco και Avaya. Ακόμα έχει συνάψει συμφωνίες αδειών χρήσης με αρκετές εταιρείες στο παρελθόν, ανάμεσά τους οι NEC και Mitel.

 

Source.png Πηγή: Adslgr

Source.png Πηγή: TheNextWeb