Με την πρώτη του εμφάνιση να γίνεται τον Ιούνιο στην WWDC 2013 μαγνητίζοντας τα βλέμματα, το νέο Mac Pro είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από αύριο σε διάφορες συνθέσεις.

Ο νέος υπολογιστής της Apple όπως φανερώνει η ονομασία του αλλά και η τιμή του, απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες παρέχοντας κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η τελευταία γενικά των επεξεργαστών Xeon E5 της Intel με έως 64 GB RAM και διπλές κάρτες γραφικών AMD FirePro με ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να φτάσει τα 6 GB. Η επιλογή αποθηκευτικού χώρου φτάνει έως το 1 TB σε SSD δίσκο.

 

Το νέο Mac Pro εντυπωσιάζει με το σχεδιασμό του ο οποίος διακρίνεται για το κυλινδρικό σχήμα ενώ μόλις αφαιρεθεί η πρόσοψη τότε μοιάζει σαν ένα μικρό ρομπότ. H Apple αναφέρει ότι το νέο Mac Pro είναι αθόρυβο, όσο περίπου και το Mac Mini.

 

macpro.jpg

 

Η τιμή του εξαρτάται από τα ακριβή χαρακτηριστικά που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής όμως ξεκινάει από τα €2.999 με τη συγκεκριμένη σύνθεση να περιλαμβάνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon με 12 GB RAM, dual FirePro D300 κάρτες γραφικών και 256 SSD. Μια άλλη σύνθεση του Mac Pro με τιμή €3.999 περιέχει εξαπύρηνο επεξεργαστή, dual FirePro D500 καθώς και 16 GB RAM.

 

Η διάθεση του θα γίνει από αύριο αρχικά στην αμερικανική αγορά και σύντομα αναμένεται να εμφανιστεί και στα ευρωπαικά καταστήματα.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/mac-pro/[/url]']Apple Mac Pro