Οι δικαστικές διαμάχες των τεχνολογικών εταιριών τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει φωτιά, από αντιδικίες για πατέντες μέχρι και ονόματα. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως Apple και Amazon τελικά έκρυψαν τα μαχαίρια, έπειτα βέβαια από τρία ολόκληρα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η όλη διαμάχη είχε ξεκινήσει όταν η Amazon Inc. λάνσαρε το "Amazon appstore" για την πλατφόρμα της Google το 2010. Χωρίς να χάσει χρόνο η Apple μήνυσε την Amazon για τη χρήση της ονομασίας "appstore", όνομα που χρησιμοποιεί η πρώτη από το 2008, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του iPhone. Από τότε η διαμάχη πήγαινε από δίκη σε δίκη, με την επόμενη να ήταν προγραμματισμένη στις 19 Αυγούστου.

 

Τέλος καλό όμως, όλα καλά, με τις δύο εταιρείες να έρχονται σε κοινή απόφαση ότι και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιούν την εν λόγω ονομασία, με τον εκπρόσωπο της Apple να δηλώνει πως «δε χρειάζεται να συνεχιστεί η διαμάχη, καθώς με πάνω από 900 χιλιάδες εφαρμογές και 50 εκατομμύρια downloads οι χρήστες ξέρουν που θα βρουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές».

 

Μη ξεχνάμε πως τόσο ο Tim Cook όσο και ο εκλιπών Steve Jobs χρησιμοποίησαν σε ομιλίες τους την ονομασία "app store" όχι για να μιλήσουν συγκεκριμένα για τη δική τους πλατφόρμα, αλλά ως γενικό όρο, κάτι που έδωσε πάτημα στην ίδια την Amazon ως υπεράσπιση.

 

Link.png Site: http://www.reuters.com/article/2013/07/09/us-apple-amazon-appstore-lawsuit-idUSBRE9680TT20130709?feedType=RSS&feedName=technologyNews[/url]']reuters.com