Tο πρώτο κατάστημα της μορφής Apple Premium Reseller είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου αρχικά στο αθηναικό κοινό. Το κατάστημα με την ονομασία iStorm βρίσκεται στη Πλατεία Κολωνακίου και σας μεταφέρουμε σύντομες εντυπώσεις μας ύστερα από μια πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Τύπου σήμερα.

 Ως κατάστημα με τον "χαρακτηρισμό" Apple Premium Reseller (APR), το iStorm αποτελεί την μονάδα λιανικής διάθεσης της iSquare (μέλος του ομίλου Info-Quest), επισήμου αντιπροσώπου προϊόντων Apple στη χώρα μας.

 

Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί μεν στελεχωμένο από την ελληνική εταιρεία σύμφωνα όμως με τις αυστηρές προδιαγραφές της Apple. Ενδεικτική ήταν η απουσία προϊόντος επίδειξης για το magic trackpad αφού «δεν έχει δοθεί επίσημα άδεια από την Apple». Η διαφορά με τα γνωστά AppleStores έγκειται κυρίως στην απουσία του περίφημου Genius Bar. Το iStorm διαθέτει όλα τα προϊόντα της Apple (συμπεριλαμβανομένου και του iPhone 4), έχει Service καθώς και αίθουσα σεμιναρίων.

 

Το καταρτισμένο προσωπικό είναι διαθέσιμο για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους και να προσφέρει τεχνική υποστήριξη για τα προϊόντα της Apple. Παράλληλα σε ειδικό χώρο, διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια για διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple. Στο πρόγραμμα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου ενδεικτικά έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια για το Mobile Me, το iTunes 9, το iWork 09 και το iPhone. 

Σε ερώτηση μας για την επίσημη ημερομηνία διάθεσης του iPad στην Ελλάδα, μας πληροφόρησαν ότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο. Ανεπίσημα η αντιπροσωπεία πιστεύει ότι το iPad θα κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Σύντομα αναμένεται η επέκταση της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη και Κύπρο καθώς και ενός ακόμη καταστήματος στην Αθήνα.

 

Video Video: