Την επόμενη γενιά του έξυπνου ρολογιού της παρουσίασε πριν λίγο η Apple, το Apple Watch Series 6.

Δίνοντας πάντα έμφαση στην άσκηση και στην πρόληψη τυχόν προβλημάτων υγείας, η μεγαλύτερη προσθήκη στο νέο Apple Watch είναι η μέτρηση των επιπέδων κορεσμού οξυγόνου στο αίμα. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω του ανανεωμένου οπτικού αισθητήρα στο κάτω μέρος ο οποίος χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει τη σχετική μέτρηση, με τον χρήστη να μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των μετρήσεων μέσω του Health app. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, η Apple θα συνεργαστεί με κέντρα υγείας προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας τη νέα δυνατότητα μέτρησης των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής για να διαπιστώσει εάν μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί με COVID-19.

Η εμφάνιση του νέου Apple Watch δεν έχει διαφορές με τον προκάτοχό του, κάτι που περιλαμβάνει και το μέγεθος της οθόνης αλλά και τις διαθέσιμες διαστάσεις (40mm). Στο εσωτερικό, το Apple Watch Series 6 ενσωματώνει τo Apple S6 SoC το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι 20% πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά. Διαφορά υπάρχει και στη φωτεινότητα της οθόνης η οποία είναι έως και δύο φορές μεγαλύτερη. 

lcimg-92874483-2c93-4b6f-9f20-d286a876cc18.jpg.953959059146cfafb638a7e3b954429b.jpg

Στον τομέα του λογισμικού, υπάρχει η προσθήκη Mimoji που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως Watchface ενώ η Apple προσθέτει το Family Setup με διάφορα μέτρα γονικού ελέγχου όπως βλέπουμε και στο iPhone προκειμένου οι γονείς να δέχονται ειδοποιήσεις ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκονται τα παιδιά τους. Ο έλεγχος των Apple Watch γίνεται μέσω iPhone ενώ η λειτουργία υποστηρίζεται μόνο από τη γενιά του Watch Series 4 και άνω, με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα η Apple ανακοίνωσε και ένα νέο τύπου λουράκι από σιλικόνη με την ονομασία Solo Loop το οποίο κάνει εύκολη την αλλαγή του, διαθέτοντας ενιαίο σχεδιασμό.

Το Apple Watch Series 6 θα κοστίζει $399 και αναμένεται στην αγορά από την Παρασκευή. Στο πακέτο δεν θα περιλαμβάνεται USB φορτιστής για προστασία του περιβάλλοντος ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και στα επερχόμενα iPhone 12 που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

 

  • Like 2