Οι μη καταχωρημένες εφαρμογές είναι προσβάσιμες μόνο αν κάποιος έχει τη διεύθυνση URL.

Η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει κάπως να αποφορτιστεί το App Store. Σύμφωνα με το έγγραφο υποστήριξης που έφερε στο φως η ιστοσελίδα MacRumors, το ψηφιακό κατάστημα της Apple υποστηρίζει πλέον μη καταχωρημένες εφαρμογές στις οποίες οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο αν έχουν τον απευθείας σύνδεσμο. Εάν ένας προγραμματιστές πιστεύει ότι το λογισμικό του δεν είναι κατάλληλο για δημόσια χρήση, μπορεί να υποβάλει αίτημα μέσω της ιστοσελίδας της Apple για να το διανείμει χωρίς να φαίνεται σε κάποια λίστα αλλά και ούτε στις αναζητήσεις των χρηστών. Εκτός από έναν άμεσο σύνδεσμο, η πρόσβαση στις μη καταχωρημένες εφαρμογές είναι δυνατή και μέσω των πλατφόρμων Business και School Manager της Apple.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα μέθοδος διανομής είναι ιδανική για εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένους οργανισμούς, ειδικές εκδηλώσεις, ερευνητικές μελέτες και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις χρήσης. Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι μη καταχωρημένες εφαρμογές δεν αντικαθιστούν τη διαδικασία TestFlight, καθώς θα απορρίψει το λογισμικό που βρίσκεται σε κατάσταση beta ή pre-release.

Η Apple σημειώνει ότι θα εξετάσει τόσο νέες όσο και υπάρχουσες εφαρμογές. Μόλις μια εφαρμογή πάρει έγκριση ώστε να μην εμφανίζεται στις λίστες, αυτή η κατάστασή της θα ισχύει και για τυχόν μελλοντικές εκδόσεις του λογισμικού που ενδέχεται να κυκλοφορήσει ένας προγραμματιστής. Στην περίπτωση οποιωνδήποτε εφαρμογών που υπάρχουν ήδη στο App Store, η διεύθυνση URL θα παραμένει η ίδια.

  • Thanks 1