Ένα μήνα μετά, απ'ότι αρχικώς αναμενόταν, η Apple διέθεσε πλέον επίσημα το νέο iTunes 11. Η νέα έκδοση του συγκεκριμένου desktop media player της Apple, έχει ολικώς ανασχεδιαστεί με ένα νέο User Interface, υποσχόμενο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του κοινού.

Οι προσθήκες που υπήρξαν στην συγκεκριμένη έκδοση από την ομάδα της Apple, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, καλύτερη διαχείριση όλου του μεγέθους και του εναπομείναντος χώρου της οθόνης. Όταν προβείτε στην εγκατάστασή του θα διαπιστώσετε ότι το Cover Flow έχει φύγει και την θέση του έχει πάρει ένα παράθυρο στο οποίο παρουσιάζεται η λίστα τραγουδιών καθώς και ένα γρήγορο link για μετάβαση στο iTunes Store, χωρίς να υπάρχει ανάγκη εξόδου του χρήστη από το περιβάλλον χρήσης του player. Η μπάρα που απεικονίζει την κατάσταση, μαζί με τις Ταινίες, την Μουσική και τα Podcasts έχουν προστεθεί σε ένα drop-down menu για ακόμη ευκολότερη πρόσβαση στην εκάστοτε υποενότητα. Από την άλλη, η πλοήγηση στην Βιβλιοθήκη, δεν είναι κάτι το οποίο θα αργήσετε να το συνηθίσετε, έπειτα από τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα.

 

Ένα σημαντικό επιπρόσθετο χαρακτηριστικό, είναι και η δυνατότητα να αναπαράγετε τις αγορές που πραγματοποιήσατε από το iCloud. Η λειτουργία αναζήτησης, έχει και αυτή βελτιωθεί με την σειρά της, παρέχοντάς σας συγκεκριμένες προτάσεις, ανάλογα με το είδος των κομματιών που έχετε ήδη στην "Βιβλιοθήκη" σας. Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό, να έχει να κάνει λιγότερο με την έμφαση που δόθηκε στο κομμάτι του σχεδιασμού, αλλά με τις επιδόσεις. Το iTunes της Apple, έχει την φήμη ενός αρκετά αργού προγράμματος, εντούτοις η τελευταία έκδοση έρχεται να διαψεύσει κάτι τέτοιο, παρόλο το μέγεθος του installer (85-200MB). Το iTunes 11 διατίθεται για Windows, Windows 64-bit αλλά και για Mac OS X.

 

File.png Download: Apple iTunes Download

Link.png Site: Techspot