Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της εφαρμογής χαρτών της Apple στο iOS 6.0 το οποίο κατέληξε σε φιάσκο, η Apple ετοιμάζεται σε μια σημαντική αλλαγή της υπηρεσίας στο επερχόμενο iOS 7.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Apple Insider, κάθε χρήστης που θα εγκαταστήσει το iOS 7 τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα ερωτηθεί για το αν θέλει να συμμετάσχει σε πρόγραμμα με τελικό σκοπό τη βελτίωση της εφαρμογής χαρτών. Για όσους συμφωνήσουν, η Apple θα συνδυάσει την οδό κατοικίας που έχουν δηλώσει στο λογαριασμό Apple ID, με τις συντεταγμένες GPS των διευθύνσεων που έχουν αποθηκεύσει στη λίστα των πιο συχνών τοποθεσιών.

 

Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτές οι ενέργειες θα βοηθήσουν στην καλύτερη προσέγγιση της γεωγραφικής θέσης της διεύθυνσης που έχει δηλώσει ο χρήστης. Φυσικά η Apple επισημάνει ότι όλα τα στοιχεία που θα συλλέξει θα είναι ανώνυμα με τη διαδικασία να ξεκινά μόνο μετά από τη συναίνεση του χρήστη.

 

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με κάποιες στοχευμένες προσλήψεις ειδικών στους χάρτες και κάποιες εξαγορές σχετικών εταιρειών, η εταιρεία ελπίζει ότι η εφαρμογή χαρτών στο iOS 7 θα αλλάξει την κακή φήμη που δημιούργησε με την έλευση της στο iOS 6.0 πέρσι.

 

Link.png Site: http://appleinsider.com/articles/13/08/02/apple-hiring-maps-experts-ios-7-will-recruit-users-to-help-improve-maps-with-frequent-locations[/url]']Apple Insider