Αν και το ξεκλείδωμα συσκευής, η οποία υπάγεται σε συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών στην Αμερική θεωρείται παράνομη ενέργεια, το jailbreaking αυτής δεν είναι, σύμφωνα με πρόσφατη αναθεώρηση της νομοθεσίας DMCA που έλαβε χώρα το Νοέμβριο.

Αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η πραγματικότητα δεν επηρεάζεται από τις επιθυμίες της Apple, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία προειδοποιεί τους κατόχους που θα κάνουν χρήση του Evasi0n jailbreak για τις iOS 6.1 συσκευές, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας. Το προαναφερθέν εργαλείο παρουσιάστηκε πριν από λίγες μόλις ημέρες από την γνωστή ομάδα evad3rs και είναι συμβατό με τις πλατφόρμες των Windows, Mac και Linux και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα jailbreak έχει διατεθεί για τις πιο πρόσφατες συσκευές της Apple όπως τα iPhone 5 και iPad mini.

 

Έχοντας ήδη σημειώσει δύο εκατομμύρια downloads, η εταιρεία ενημερώνει τους χρήστες ότι μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση του iOS στα iPhone, iPad και iPod touch, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων, όπως αστάθεια, μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και έκθεση σε πιθανά κενά ασφαλείας που μπορεί να διαθέτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα τρίτων. Εφιστά επίσης την προσοχή των χρηστών σημειώνοντας ότι πειραγμένες συσκευές, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ορθή λειτουργία του iCloud και των Push Notifications, ενώ θα παρουσιάζει και ασυμβατότητα με μελλοντικές ενημερώσεις. Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι το jailbreaking αποτελεί παραβίαση των όρων χρήσης της εταιρείας, σημαίνει αυτομάτως ότι μπορεί να αρνηθεί το service της χακαρισμένης συσκευής.

 

Το jailbreaking αποτελεί κατά πολλούς, έναν τρόπο αξιοποίησης στο έπακρο των δυνατοτήτων της συσκευής. Εξαλείφει τους όποιους περιορισμούς θέτονται από το λειτουργικό σύστημα και επιτρέπει το τρέξιμο ποικίλων apps και system tweaks, που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple.

 

Link.png Site: ']techspot.com

Link.png Site: http://support.apple.com/kb/HT3743']apple.com