Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Tidal, της γνωστής υπηρεσίας streaming μουσικών κομματιών, η οποία, ενώ θυμίζει αρκετά το Spotify, φημίζεται για την ανώτερη ποιότητα του περιεχομένου της.

Η Tidal δημιουργήθηκε το 2014 από τη σουηδική εταιρεία ASPIRO και το 2015 εξαγοράστηκε για 56 εκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική Project Panther Ltd, η οποία ανήκει στο γνωστό τραγουδιστή και παραγωγό Jay Z, σύζυγο της Beyonce και στενό συνεργάτη του Kanye West (συνιδιοκτήτες της υπηρεσίας).

 

Φιλοξενεί περισσότερα από 25 εκατομμύρια κομμάτια, 85.000 μουσικά βίντεο και οι διαχειριστές της ισχυρίζονται ότι αποδίδουν το υψηλότερο ποσοστό δικαιωμάτων, στους καλλιτέχνες οι οποίοι επιλέγουν να διαθέσουν τη δουλειά τους μέσω αυτής. Και ενώ το περιεχόμενο της θεωρείται πλούσιο, οι συνδρομητές της δεν ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, εκ των οποίων μόνο οι μισοί χρησιμοποιούν το premium συνδρομητικό πακέτο ($19.99 το μήνα).

 

Η υπηρεσία έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να προσελκύσει νέους χρήστες, με την αποκλειστική διάθεση νέου μουσικού περιεχομένου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τον περασμένο Απρίλιο ένας οπαδός του Kanye West κατέθεσε μήνυση για εξαπάτηση, όταν ο τραγουδιστής ανακοίνωσε πως το νέο του άλμπουμ "The Life of Pablo" θα κυκλοφορούσε αποκλειστικά στο Tidal, ενώ στη συνέχεια διατέθηκε και σε άλλες μουσικές πλατφόρμες (iTunes, Pandora, Spotify).

 

Και οι δύο εταιρείες απέφυγαν να τοποθετηθούν επίσημα στο δημοσίευμα.

 

Link.png Site: CNET