Η Apple ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του έτους με την εταιρεία να ξεπερνά τις αρχικές προβλέψεις που η ίδια είχε θέσει τουλάχιστον όσον αφορά τα έσοδα.

Συγκεκριμένα η Apple παρουσίασε έσοδα 37.5 δις. δολαρίων με καθαρά κέρδη 7.5 δισ. δολαρίων, μία επίδοση χαμηλότερη από το αντίστοιχο περσινό διάστημα στο οποίο η εταιρεία είχε παρουσιάσει κέρδη 8.2 δισ.

 

Το iPhone εξακολουθεί να φέρνει τεράστια κέρδη στην Apple με σημαντική αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του 2012, συμπληρώνοντας πωλήσεις 33.8 εκατομμυρίων συσκευών έναντι 26.9 εκατομμυρίων. Αντιθέτως οι πωλήσεις του iPad έμειναν στάσιμες στα 14 εκατομμύρια κάτι που πιθανόν οφείλεται στην αναμονή του κόσμου για τα νέα μοντέλα, του iPad Air και του iPad mini με Retina οθόνη, κάτι που θα γίνει σαφές στο επόμενο οικονομικό τρίμηνο.

 

Screen-Shot-2013-10-28-at-1.45.09-PM.jpg

Η Apple πάντως εξακολουθεί να είναι και η ίδια θύμα της φημολογούμενης Post PC εποχής, με τις πωλήσεις των Mac υπολογιστών να σημειώνουν μείωση για ένα ακόμη τρίμηνο στα 4.6 εκατομμύρια τεμάχια από τα 4.9 του προηγούμενου τριμήνου.

 

Η κάθετη πτώση των iPod συνεχίστηκε και τώρα, με πωλήσεις 4.57 εκατομμυρίων τεμαχίων έναντι 5.6 εκ. πέρσι. Αντιθέτως εντυπωσιακές είναι οι πωλήσεις των Apple Store με μέσο όρο εσόδων 50 εκατομμυρίων δολαρίων για καθένα από τα συνολικά 416 που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα τα 2/3 των νέων καταστημάτων που θα κατασκευάσει η Apple, θα βρίσκονται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Link.png Site: http://www.apple.com/pr/library/2013/10/28Apple-Reports-Fourth-Quarter-Results.html[/url]']Apple