Με μια αθόρυβη αλλά άκρως σημαντική κίνηση, η Apple αναβάθμισε την εγγύηση των προϊόντων που διαθέτει στην Ευρώπη από ένα σε δύο χρόνια, ένα θέμα που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την κοινότητα του insomnia.

 

Η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα διαφόρων δικαστικών υποθέσεων από 11 ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών κατά της Apple και της μέχρι πρότινος πολιτικής της εταιρείας να δίνει 1 χρόνο εγγύηση για όλα τα προϊόντα της όπως MacBook, iMac, iPad και iPhone. Μάλιστα με απόφαση του στις 21 Μαρτίου, Ιταλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο € 900.000 στην Αμερικανική εταιρεία ύστερα από σχετική μήνυση.

 

Σύμφωνα με το Δίκαιο προστασίας καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κάθε κατασκευαστής οφείλει να παρέχει εγγύηση 2 ετών από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος στον πελάτη χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η εγγύηση παρέχεται από το κατάστημα που έγινε η πώληση του προϊόντος ενώ ο πελάτης μπορεί να προμηθευτεί επέκταση εγγύησης 3 ετών που διαθέτει η Apple με την ονομασία AppleCare Protection Plan με πρόσθετο όμως κόστος.

 

appleeuwarranty.jpg

 

Η Apple έχει αναρτήσει ειδική ιστοσελίδα η οποία μάλιστα διατίθεται και στην ελληνική γλώσσα στην οποία αναφέρει αναλυτικά τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τις εγγυήσεις των προϊόντων της στην Ευρώπη.

 

Link.png Site: Εγγύηση Apple

 

Ενημέρωση: Σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο της ιστοσελίδας carpenoctum.gr, για να ισχύσει η περίοδος εγγύησης μετά τους 12 μήνες που καλύπτει επίσημα η Apple, ο αγοραστής σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να αποδείξει ότι αυτό παρουσιάστηκε κατά την αγορά. Η Apple στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι οι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν επισκευή ή αντικατάσταση μόνο για ελαττώματα που υπήρχαν ήδη κατά την παράδοση, κάνοντας σαφή διαχωρισμό χαλασμένου με ελαττωματικού προϊόντος.