Λίγο πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, η Apple έχει μια ακόμη νέα σημαντική κυκλοφορία η οποία και σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρίας στην κατηγορία των over-the-ear ακουστικών.

Ο λόγος για τα AirPods Max που η Apple αποφάσισε να τα ανακοινώσει απευθείας στην ιστοσελίδα της και όχι σε κάποια από τις πρόσφατες παρουσιάσεις της. Τα AirPods Max ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη γκάμα προιόντων της εταιρείας στην κατηγορία με το brand της Beat, ως μια πολυτελή πρόταση, κάτι που φαίνεται εκτός από το σχεδιασμό και στην τιμή η οποία κυμαίνεται στα $549. 

Η εμφάνισή των AirPods Max είναι αρκετά διαφορετική απ' ότι είχαμε συνηθίσει, κάτι που ισχύει και για το βάρος των 384 γραμμαρίων που είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Προκειμένου να έχει όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή σε κάθε κεφάλι, ένας μηχανισμός που βρίσκεται σε κάθε ακουστικό, αναλαμβάνει να εξισορροπήσει και να κατανείμει την πίεση που που ασκείται σε κάθε αυτί, επιτρέποντας στο ακουστικό να περιστρέφεται ανεξάρτητα. Μπορούν μάλιστα να αποκολληθούν από το υπόλοιπο σώμα των ακουστικών για εύκολη αντικατάσταση της επένδυσής του με κάποια άλλη. Ήδη μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple, οι ενδιαφερόμένοι μπορούν να επιλέξουν κάποια από τις διαθέσιμες 6 διαφορετικές επενδύσεις, με κόστος $69 για την καθεμία. 

Στο τεχνικό τομέα, στηρίζονται σε driver των 40mm που προσφέρει σύμφωνα με την εταιρεία πλούσιο ήχο, γεμάτο μπάσο και κορυφαίες επιδόσεις σε κάθε συχνότητα προκειμένου «κάθε νότα να μπορεί να ακουστεί». Περιλαμβάνονται ακόμα χαρακτηριστικά που βλέπουμε και στις in-ear προτάσεις της Apple, όπως adaptive EQ, transparency mode, spatial audio και audio sharing, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης σε 2 συσκευές της εταιρείας. Για το χειρισμό των AirPods Max, η Apple επιλέγει την κορώνα του Apple Watch (φυσικά σε μεγαλύτερο μέγεθος) η οποία «προσφέρει ακριβή έλεγχο της στάθμης του ήχου αλλά και τον έλεγχο της αναπαραγωγής ήχου, τον έλεγχο της Siri και την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων».

Τα AirPods Max ενσωματώνουν 6 μικρόφωνα που αναλαμβάνουν να ακυρώσουν κάθε εξωτερικό ήχο που θα αποσπάσει την προσοχή του κατόχου τους και τη συνολική εμπειρία ακρόασης μουσικής ενώ δύο ακόμη στο εσωτερικό είναι υπεύθυνα για απροβλημάτιστες τηλεφωνικές συνομιλίες ακόμα και κάτω από αρκετό αέρα. 

Η αυτονομία τους κυμαίνεται σύμφωνα με την Apple στις 20 ώρες ενώ για τη φόρτιση, ο χρήστης αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο Lightning καλώδιο κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει θύρα USB-C. Για έκτακτες περιπτώσεις, μια φόρτιση 5 λεπτών είναι αρκετή για 90 ώρες αναπαραγωγης μουσικής ενώ αν τυχόν ο χρήστης βγάλει τα ακουστικά από αυτιά του κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής μουσικής, αυτή σταματά και ξεκινά πάλι μόλις τα ξαναφορέσει. Στα διαθέσιμα αξεσουάρ περιλαμβάνεται και μια θήκη με ασυνήθιστο σχεδιασμό. 

Screen_Shot_2020_12_08_at_9_15.5.jpg.7818d9dabeb62ff17501407d08db1361.jpg

airpods-max-colors.jpg.7d635544aecb34b8d4b663362324d2ba.jpg

Τα AirPods Max κυκλοφορούν αρχικά στην αμερικανική αγορά στις 15 Δεκεμβρίου και σε 5 διαφορετικά χρώματα (space gray, silver, sky blue, green, pink).

Ενημέρωση 9/12 - Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα Airpods Max θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες και στη χώρα μας με τιμή €649.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2