Τελικώς, οι φήμες ήταν αληθινές, αφού η Apple ανακοίνωσε την δική της ψηφιακή πιστωτική κάρτα, την Apple Card.

Η Apple υπόσχεται ιδιωτικότητα, απλότητα και ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το iPhone για να απλοποιήσει τις συναλλαγές και να τις κάνει αποτελεσματικότερες.

Η Apple για να υλοποιήσει το σχέδιο της συνεργάστηκε με την τράπεζα Goldman Sachs, η οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους και για ή για να προωθήσει σε διαφημιστικές εταιρείες κ.λπ. Επιπλέον, εκμεταλλεύεται το δίκτυο της Mastercard. Σύμφωνα με την Apple, τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και η Goldman Sachs δεν θα "γνωρίζουν" τι αγοράσετε, από που το αγοράσατε και με ποιο κόστος. Επίσης δεν θα υπάρχουν «fees» και οι τόκοι θα είναι «χαμηλοί» ενώ θα υπάρχουν και προγράμματα επιβράβευσης (π.χ Daily Cash για επιστροφή μετρητών απευθείας στην κάρτα) κ.ά.

1220668537_applecard1.jpg.e0b7e6d94e28244ff644b205906bdecb.jpg

Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν απευθείας από το κινητό τους για να αποκτήσουν την ψηφιακή πιστωτική κάρτα Apple Pay, που φαίνεται να αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού Wallet. To app θα δείχνει τους τελευταίους λογαριασμούς, τα έξοδα και όλες της συναλλαγές του χρήστη του iPhone και όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται και προστατεύονται από το ίδιο chip ασφαλείας που διαχειρίζεται και το Apple Pay.  

1698228952_applecard2.jpg.ab6551a013fde93fd3a23f03f693922c.jpg

Η εταιρεία πάντως δεν πρόκειται να περιοριστεί στην… ψηφιακή μορφή της πιστωτικής κάρτας της, αφού ετοιμάζει μία κανονική πιστωτική κάρτα από…τιτάνιο, που δεν θα διαθέτει αριθμό, υπογραφή ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν τον ιδιοκτήτη της. Έτσι, αν κάποιο κατάστημα δεν είναι συμβατό με την υπηρεσία Apple Pay, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την φυσική κάρτα για να πραγματοποιήσει την συναλλαγή του (όλες οι πληροφορίες ταυτοποίησης εξάλλου βρίσκονται στη συσκευή του).