Η Apple, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal θα συνεργαστεί με την Goldman Sachs για την έκδοση μίας πιστωτικής κάρτας, καθώς η εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στην California φαίνεται να έχει βλέψεις πέρα από τις πληρωμές με κινητό.

Η πιστωτική κάρτα θα διατεθεί προς το τέλος της χρονιάς στο κοινό μετά από μία περίοδο δοκιμών από υπαλλήλους της εταιρείας. Αυτή τη περίοδο, η Αμερικάνικη εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία λανσαρίσματος της υπηρεσίας Apple σε περισσότερες χώρες, ωστόσο με το λανσάρισμα μίας κανονικής κάρτας θα είχε μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων.

Η κάρτα Apple Pay θα συνδέεται βεβαίως με το Wallet app της εταιρείας που θα παρέχει επιπλέον δυνατότητες, ευκολίες και εργαλεία διαχείρισης (ορισμός δαπανών, διαχείριση υπολοίπου, δανείων κ.ά.). Η Goldman Sachs εντωμεταξύ ελπίζει ότι χάρη στην συνεργασία της με τον τεχνολογικό γίγαντα θα επωφεληθεί προσελκύοντας πελάτες για την online τράπεζα Marcus που διατηρεί, από την μεγάλη βάση χρηστών της Apple.

Σύμφωνα με αναφορές, η Goldman Sachs έχει επενδύσει περίπου $200 εκατομμύρια στην υποδομή «back end» για την κάρτα, από τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών μέχρι ένα εσωτερικό σύστημα διαχείρισης των πληρωμών. Η νέα κάρτα επίσης, που μαθαίνουμε ότι θα χρησιμοποιεί το δίκτυο πληρωμών Mastercard, θα προσφέρει επιστροφή μετρητών 2% για τις περισσότερες αγορές, και ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή για υπηρεσίες και συσκευές της Apple.

Η κάρτα Apple Pay είναι μία ακόμη νέα πρωτοβουλία της Apple που εξετάζει επίσης να επεκταθεί ακόμα περισσότερο λανσάροντας τόσο μία συνδρομητική ειδησεογραφική υπηρεσία όσο και μία συνδρομητική υπηρεσία video streaming.

Engadget