Η Apple και η Amazon, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την έλευση της υπηρεσίας Apple Music στα έξυπνα ηχεία Echo της δεύτερης, κάτι που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η Amazon, οι συνδρομητές της υπηρεσίας streaming μουσικής της Apple θα μπορούν να ζητούν από την Alexa να αναπαράγει τα αγαπημένα τους τραγούδια και καλλιτέχνες, τις αγαπημένες τους λίστες μουσικής, καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Beats1. Ένα από τα παραδείγματα είναι η εντολή -πάντα στα αγγλικά-, "Alexa, play Bebe Rexha on Apple Music". 

Η ενσωμάτωση του Apple Music στις συσκευές Echo γίνεται με την παρουσία του σχετικού "skill", το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή της Alexa. Εκεί οι χρήστες θα μπορούν να συνδέσουν το λογαριασμό τους με αυτόν που διαθέτουν στο Apple Music προκειμένου να μπορεί να ξεκινήσει το streaming της μουσικής μέσα από τα έξυπνα ηχεία Echo.

Η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βαθμό μη αναμενόμενη από τη στιγμή που η Apple κρατά κλειστό το οικοσύστημα συσκευών και υπηρεσιών της, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά το Homepod, το δικό της έξυπνο ηχείο. Όμως ήδη οι συσκευές Amazon Echo υποστηρίζουν τους κυριότερους ανταγωνιστές του Apple Music όπως το Spotify, Pandora και iHeartRadio, ενώ η υποστήριξη και του Apple Music, κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία σε εκατομμύρια χρήστες. Παράλληλα η Apple δίνει ήδη την ευκαιρία σε κατόχους Android συσκευών να έχουν πρόσβαση στο Apple Music, μια επιβεβλημένη κίνηση με βάση και τον ανταγωνισμό.

MacRumors