Βασισμένη στη γνωστή υπηρεσία Apple News, η υπηρεσία Apple News+ περιλαμβάνει γνωστά περιοδικά όπως τα National Geographic, Esquire, The New Yorker, Popular Science, Rolling Stone, Marie Claire, Essence κ.ά.

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των περιοδικών, που βρίσκονται στο app που επιμελείται μία ειδική ομάδα της Apple (human curated), προσφέρουν όσα και οι εκδόσεις από χαρτί, αλλά είναι εμπλουτισμένες σε ορισμένες περιπτώσεις με διαδραστικά στοιχεία, κινούμενες εικόνες ή βίντεο κ.ά.

Το app Apple News+ που ουσιαστικά ενσωματώνεται στο Apple News, περιλαμβάνει άρθρα, εφημερίδες (όπως οι Los Angeles Times, The Wall Street Journal κ.ά) και περιοδικά (πάνω από 300 σε αριθμό μερικά από τα οποία αναφέρονται παραπάνω) και είναι μία συνδρομητική υπηρεσία, χωρίς διαφημίσεις (η Apple δεν θα επιτρέπει το tracking των συνηθειών των χρηστών από διαφημιστές) που θα στοιχίζει $9,99 τον μήνα (ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν).

1515837555_applenews3.jpg.1ad3615b221115d47c72aad17cbd4a9b.jpg

Η υπηρεσία «all-you-can-eat» είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ και στον Καναδά ενώ αναμένεται σύντομα να είναι διαθέσιμη και στην Αυστραλία αλλά και στην Ευρώπη ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

1624444805_applenews5.jpg.16010d72c4bb423b5dbe47981fc9a6ab.jpg

Το Apple News+ παρέχει δυνατότητα «family sharing» χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Η νέα υπηρεσία ενδεχομένως να σχετίζεται με την εξαγορά της Texture προς το τέλος της περασμένης χρονιάς, μίας συνδρομητικής υπηρεσίας περιοδικών. Στη νέα υπηρεσία της Apple πάντως δεν βρίσκονται όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου, με εφημερίδες όπως οι New York Times και Washington Post να λάμπουν δια της απουσίας τους. Ενδεχομένως σε αυτό να φταίει το γεγονός ότι η Apple ζητάει μερίδιο 50% επί των πωλήσεων, και ότι επιθυμεί απεριόριστη πρόσβαση.