Η Apple αποκάλυψε πρόσφατα στο TechCrunch ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάποιο νέο μοντέλο Mac Pro φέτος –όπως περίμεναν κάποιοι- αλλά πως αναμένεται το λανσάρισμα του κορυφαίου της υπολογιστή να γίνει μέσα στο 2019.

Με τη συγκεκριμένη δήλωση του, ο Vice President of Hardware Engineering της Apple, Tom Boger, ξεκαθάρισε ότι οι πελάτες της Apple δεν θα πρέπει να περιμένουν να ανακοινωθεί σύντομα κάποιο μοντέλο Mac Pro και πως μπορούν να στραφούν στον iMac Pro. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να αξίζει την αναμονή, αφού όπως εξηγεί η Apple, “διαμορφώνει το σύστημα βασιζόμενη στις απόψεις και στα σχόλια των πελατών της".

Η Apple δημιούργησε μία Pro Workflow Team με στόχο τη βελτιστοποίηση του hardware και του software με βάση πραγματικές ροές εργασίας και παραγωγής, και όχι τυχαίους στόχους. Η εταιρεία προσέλαβε δημιουργούς στους τομείς του 3D animation και των visual effects, του video editing και της μουσικής ώστε να παράγουν πραγματικά projects με στόχο να επισημάνουν “bottlenecks” στη ροή εργασίας ή στη διαδικασία παραγωγής, είτε πρόκεινται για ζητήματα στο σχεδιασμό του υπολογιστή, είτε σε χαρακτηριστικά κάποιου app. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη βοηθήσει για να βελτιωθεί η απόδοση στον iMac Pro, ωστόσο εργάζεται και πάνω στον Mac Pro, είπε ο Tom Boger στο TechCrunch. Η εταιρεία επίσης λαμβάνει υπόψη της και απόψεις και γνώμες εκτός της συγκεκριμένης ομάδας, όπως για παράδειγμα από την Adobe.

Η απόφαση να καθυστερήσει το λανσάρισμα του νέου Mac Pro δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τους δημιουργούς που θέλουν ένα πολύ ισχυρό μηχάνημα χωρίς οθόνη. Επιπλέον, δεν είναι και σίγουρο ότι η Apple θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επαγγελματιών και να τους δώσει ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Ξέρουμε ότι πρόκειται για έναν “modular workstation”, ωστόσο τι σημαίνει “modularity”; Κάποιο tower που επιτρέπει κάποιου είδους επεκτασιμότητα στο εσωτερικό (π.χ δυνατότητα εγκατάστασης πρόσθετων solid state drives ή καρτών γραφικών και αρθρωμάτων μνήμης) ή από το… εξωτερικό προσθέτοντας κάρτες γραφικών μέσω κάποιου “GPU enclosure”; Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε περισσότερα, πριν το λανσάρισμα.

Engadget

  • Like 1