Η Apple ανακοίνωσε επίσημα το watchOS 7, το επόμενο λειτουργικό σύστημα για τα έξυπνα ρολόγια της, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα το 2020 μαζί με το Apple Watch 6.

Η Apple πρόσθεσε τελικά παρακολούθηση και διαχείριση ύπνου, μία λειτουργία που έλειπε από τις προηγούμενες γενιές. Με τη νέα λειτουργία ο χρήστης θα μπορεί να μετρήσει την ποιότητα του ύπνου με το ρολόι να είναι σε θέση να εντοπίσει ακόμη και τις μικρότερες κινήσεις. Το ρολόι απενεργοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και δίνει στον χρήστη τις απαραίτητες πληροφορίες αφού ξυπνήσει. Επίσης, ενσωματώνει απτική ανάδραση (haptic feedback) στο ξυπνητήρι, ώστε ο χρήστης να ξυπνά χωρίς να ενοχλεί τον/την σύντροφό του.

Ως απάντηση στην πανδημία, η Apple προσθέτει επίσης και μία λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης πλυσίματος χεριών με αντίστροφη μέτρηση, ώστε ο χρήστης να ενημερώνεται για το πότε πρέπει να αρχίσει και πότε να σταματήσει τον καθαρισμό. Δεν είναι μία εντελώς νέα λειτουργία για τον κόσμο των smartwatches, παρ’ όλα αυτά είναι σίγουρα χρήσιμη για αυτούς που τηρούν συγκεκριμένο πρόγραμμα.

msedge_2020-06-22_20-55-14.jpg.3ac16aac261c2508c9d99e06e5fda167.jpg

Η Apple επίσης, εστιάζει περισσότερο στην υγεία του χρήστη με το watchOS 7. Η εφαρμογή Activity μετονομάζεται σε Fitness και έρχεται επανασχεδιασμένη ενώ παρέχει μία πιο καθαρή εικόνα των συνηθειών του χρήστη. Το app στο smartwatch περιλαμβάνει και πρόσθετες λειτουργίες προπόνησης, όπως χορό, δυναμικές ασκήσεις ή ακόμη και διαδικασίες χαλάρωσης για μετά τη γυμναστική.

Επίσης, οι Χάρτες στο Apple Watch θα έχουν και οδηγίες για ποδηλασία. Αυτές θα περιλαμβάνουν αλλαγές στο υψόμετρο, προτροπές πλοήγησης και ευανάγνωστες οδηγίες που θα ενημερώνουν τον αναβάτη για επερχόμενες αλλαγές στο υψόμετρο ή ακόμη και για πιθανή αναρρίχηση σκαλοπατιών.

Ακόμη, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους watchfaces αλλά και να τα μοιραστούν με τους φίλους τους μέσω του Face Sharing.

Το watchOS 7 είναι ήδη διαθέσιμο για τους προγραμματιστές με την Apple να κυκλοφορεί μία beta έκδοση τον Ιούλιο. Επίσης, την έβδομη έκδοση του watchOS θα την υποστηρίζουν τα Watch Series 3, 4 και 5 με τις εκδόσεις Series 1 & 2 να μην λαμβάνουν τη σχετική ενημέρωση λογισμικού και να παραμένουν στην έκδοση watchOS 6.