Οι ανακοινώσεις software της Apple στη φετινή WWDC που διοργανώνεται αποκλειστικά online, αφορούσαν για πρώτη φορά όχι μόνο τις γνωστές πλατφόρμες της εταιρείας αλλά και τα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας, τα AirPods και AirPods Pro.

Με έμφαση στον αυτοματισμό που ήδη παρέχουν όπως τη σύνδεση με την iOS συσκευή με ένα απλό βήμα, αλλά και την εμφάνιση του σχετικού μενού για να δείτε τη στάθμη της μπαταρίας μόλις ανοίξετε τη θήκη, τα AirPods Pro θα μπορούν αυτόματα να ενεργοποιούνται σε όποια iOS συσκευή ο χρήστης χρησιμοποιεί τη δεδομένη στιγμή ή στον macOS υπολογιστή του. Έτσι αν για παράδειγμα χρησιμοποιεί τα ακουστικά με το iPhone και ξεκινήσει να παίζει ένα βίντεο στο MacBook του, ο ήχος αυτόματα θα προέρχεται από το laptop ενώ αν στη συνέχεια δεχθεί μια τηλεφωνική κλήση, και πάλι τα AirPods θα αλλάξουν την πηγή του ήχου αυτόματα χωρίς ο χρήστης να κάνει οποιαδήποτε κίνηση.

Η νέα αυτή δυνατότητα θα προστεθεί όχι μόνο στα AirPods αλλά και στα AirPods Pro, μέσω αναβάθμισης firmware που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. Αυτό δεν ισχύει για το επόμενο μεγάλο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε η Apple με την ονομασία Spatial Audio και το οποίο θα υποστηρίζεται μόνο στα AirPods Pro. Με τη λειτουργία αυτή, η εταιρεία θέλει να φέρει surround ήχο στα ακουστικά, δίνοντας μια πιο διαδραστική εμπειρία ειδικά σε Multimedia περιεχόμενο όπως ταινίες και παιχνίδια. Για παράδειγμα στις ταινίες, ο χρήστης θα «νοιώθει» ότι ο ήχος σε μια συνομιλία προέρχεται απευθείας από τον ηθοποιό. Μάλιστα η κατεύθυνση του ήχου θα προσαρμόζεται ανάλογα με την κατεύθυνση του κεφαλιού του χρήστη ή ακόμα και της iOS συσκευής, κάνοντας χρήση των σχετικών αισθητήρων. 

Όπως αναφέρθηκε, η λειτουργία Spatial Audio είναι συμβατή με περιεχόμενο που υποστηρίζει τα surround συστήματα 5.1 και 7.1 της Dolby όπως και το Dolby Atmos.

  • Like 1