Η Apple καθυστερεί για ακόμη μια φορά την ανακοίνωση του  AR/VR συστήματός της.

Αρχικά η συσκευή αναμενόταν να κάνει το ντεμπούτο της την άνοιξη, όμως το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple στοχεύει τώρα στο συνέδριο WWDC τον Ιούνιο ως τη νέα ημερομηνία για την παρουσίαση του προϊόντος. Αυτή αποτελεί μια καθυστέρηση δύο μηνών σε σύγκριση με την προηγούμενη φημολογούμενη ημερομηνία κυκλοφορίας τον Απρίλιο. Η συσκευή headset, που πιθανότατα θα φέρει την ονομασία "Apple Reality Pro", θα αποτελέσει το πρώτο εγχείρημα hardware της Apple στην αγορά της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Το προϊόν βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στα σκαριά και έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές αναποδιές σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης hardware και software κατά την πορεία προς την κυκλοφορία του.

Φυσικά, τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι η Apple να ανακοινώσει επίσημα και δημόσια το γεγονός, όμως υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι η εταιρεία αρχικά προετοιμαζόταν για ένα ντεμπούτο στα μέσα μετέλη του 2022. Στη συνέχεια η ημερομηνία μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και στη συνέχεια για τον Απρίλιο, ενώ τώρα για τις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg.

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι ο λόγος για την τελευταία καθυστέρηση είναι πολύπλευρος και ευθύνονται τόσο ζητήματα hardware όσο και software.

Το WWDC είναι το ετήσιο συνέδριο της Apple στο οποίο αποκαλύπτει τον οδικό χάρτη για τα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών και των φορητών συσκευών της και συνήθως πραγματοποιείται την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου. Φέτος, μπορούμε να περιμένουμε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει τα iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17 και watchOS 10.

Η εναρκτήρια ομιλία WWDC έχει επίσης κατά το παρελθόν αποκαλύψει νέο hardware της  Apple, οπότε δεν αποκλείεται να γίνει εκεί η παρουσίαση του headset. Η Apple θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το συνέδριο για να ενημερώσει τους προγραμματιστές γιατί θα πρέπει να δημιουργήσουν εφαρμογές για τη νέα πλατφόρμα "xrOS", κυκλοφορώντας την ίδια στιγμή τα κατάλληλα εργαλεία.

Το πρώτο AR/VR headset της Apple δεν αναμένεται να είναι μια μαζική καταναλωτική πρόταση. Το προϊόν αναμένεται να είναι ακριβό, με τιμή γύρω στα 3.000 δολάρια, καθώς θα παρουσιάζει τεχνολογία αιχμής, όπως προηγμένη παρακολούθηση χεριών και ματιών αλλά και οθόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης. Αναμένεται να ενσωματώνει το M2 SoC της Apple και θα φιλοξενεί περισσότερες από δώδεκα κάμερες και αισθητήρες στο πλαίσιο του headset. Η Apple λέγεται ότι αναπτύσσει φθηνότερα και πιο φιλικά προς τον καταναλωτή μοντέλα παρόμοια συστήματα για τα επόμενα χρόνια.

  • Like 2