Σε συνέντευξη του στα πλαίσια του συνεδρίου D11, ο πρόεδρος της Apple, Tim Cook, μίλησε για διάφορα θέματα που αφορούν την Apple και τα μελλοντικά της σχέδια αλλά και για τον ανταγωνισμό.

Επαναλαμβάνοντας ότι ο χώρος της τηλεόρασης είναι ένας τομέας που η Apple «έχει μεγάλο ενδιαφέρον», ο Cook δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το στάδιο που βρίσκεται η φημολογούμενη τηλεόραση της Apple. Πάντως, το Apple TV φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά αφού μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 η εταιρεία έχει πουλήσει 2.7 εκατομμύρια συσκευές ενώ ολόκληρο το 2012 είχε διαθέσει 2 εκατομμύρια και συνολικά 13 εκατομμύρια συσκευές.

 

Όσον αφορά το iOS, ο πρόεδρος της Apple έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητες του Johny Ive ο οποίος μετά το σχεδιασμό του hardware, ανέλαβε πριν 7 μήνες το ανασχεδιασμό ενός από τα σημαντικότερα προϊόντα της Apple. Όπως και να χει οι απαντήσεις θα δοθούν στις 10 Ιουνίου στην προγραμματισμένη παρουσίαση της Apple στο συνέδριο WWDC.

 

Από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης είναι η δήλωση ότι η Apple μπορεί στο μέλλον να «χαλαρώσει» αρκετούς από τους περιορισμούς του iOS ανοίγοντας σε ένα βαθμό τα API's της εταιρείας αφού «οι καταναλωτές μας πληρώνουν για να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις γι' αυτούς». Μάλιστα προσθέτει ότι πιθανόν στο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε την κυκλοφορία εφαρμογών της Apple στην πλατφόρμα του Android.

 

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό και κυριότερα με τη Google και το Android, ο Tim Cook δήλωσε «το να νικήσεις, ποτέ δεν περιλάμβανε να διαθέτεις το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς» δίνοντας για παράδειγμα ότι η εταιρεία κατασκευάζει τα καλύτερα PC αν και δεν πουλάει τα περισσότερα. Σχετικά με τα Google Glass, πιστεύει ότι απευθύνονται σε ένα μικρό κομμάτι της αγοράς αφού δε πιστεύει ότι θα τα φορούσε κάποιος που δε χρησιμοποιεί γυαλιά. Στην κατηγορία όμως που ανήκουν τα Google Glass, αυτή του wearable computing, ο Cook πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να δημιουργηθεί κάτι ενδιαφέρον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί η Apple μελλοντικά.

 

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Tim Cook μπορείτε να τη δείτε ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο.

 

Video Video: http://allthingsd.com/20130529/apples-tim-cook-the-full-d11-interview-video[/url]']AllthingsD.com