Επίσημα και σύντομα κοντά μας τα νέα AirPods Pro, τα οποία αποκάλυψε στο σημερινό Apple Special Event. 

Τα νέα ακουστικά δε διαφέρουν δραστικά σε εμφάνιση, καθώς οι περισσότερες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό τους αλλά και στη θήκη.

Αρχικά, θα ενσωματώνουν το H2 chip, αναβαθμίζοντας την επεξεργαστική ισχύ τους. Με τη σειρά του, το τσιπ επιτρέπει ποιοτικότερο active noise canceling, το οποίο η Apple αναφέρει πως είναι δύο φορές αποδοτικότερο συγκριτικά με τα AirPods Pro. Επίσης, το Transparency Mode πλέον γίνεται δυναμικό και προσαρμόζεται στους ήχους του περιβάλλοντος. Ανιχνεύει θορύβους πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο dB και τους αφαιρεί αυτόματα – το παράδειγμα της Apple είχε να κάνει με θόρυβο από βαριά μηχανήματα και εργασίες στην πόλη. Πέραν αυτού, τα ακουστικά θα υποστηρίζουν spatial audio και μάλιστα, εξατομικευμένο spatial audio που προσαρμόζεται στα αυτιά του χρήστη μέσω του iOS 16.

Στη βάση της στήλης των ακουστικών, πλέον προστίθενται επιφάνειες αφής για εύκολο χειρισμό με κινήσεις του δακτύλου, όπως για παράδειγμα τη ρύθμιση της έντασης με μια κίνηση επάνω ή κάτω. Τα ακουστικά θα έρχονται με τέσσερα ζευγάρια ear tips, έναντι τριών, καθώς πλέον θα συμπεριλαμβάνεται ένα ζευγάρι μεγέθους XS. Η μπαταρία έχει λάβει βελτιώσεις της τάξεως του 33% για τα ακουστικά, που πλέον αντέχουν έως και 6 ώρες χρήσης. Συνδυαστικά με τη θήκη, το σύνολο φτάνει τις 30 ώρες, δηλαδή 6 ώρες περισσότερες συγκριτικά με τα προηγούμενα.

Η θήκη καθαυτή έλαβε αρκετές βελτιώσεις, πλέον έχοντας ένα ηχείο στο κάτω μέρος της για ευκολότερο εντοπισμό, ενώ υποστηρίζει επίσης precision finding. Το ηχείο χρησιμεύει επίσης και για να δίνει πληροφορίες σχετικά με το pairing, σε περίπτωση χαμηλής μπαταρίας αλλά και για την κατάσταση φόρτισης. Μιλώντας για φόρτιση, η θήκη θα έχει ξανά θύρα lightning για ενσύρματη φόρτιση και θα υποστηρίζει φορτιστές MagSafe για ασύρματη φόρτιση. Τέλος, θα έχει υποδοχή για λουράκι, ώστε να κρεμιέται από τον καρπό ή οπουδήποτε.

Τα Apple AirPods Pro 2 θα είναι διαθέσιμα στις 23 Σεπτεμβρίου με τιμή στα 249$.

  • Like 2
  • Thanks 2