Μετά από απουσία τριών ετών, η εφαρμογή χαρτών της Google επιστρέφει στα smartwatch της Apple.

Λίγους μήνες πριν, η Google είχε αναγγείλει την επιστροφή του Google Maps στο Apple Watch, μία υπόσχεση που έγινε πράξη. Το Google Maps είναι και πάλι διαθέσιμο για τα smartwatch της Apple έπειτα από περίπου τρία χρόνια απουσίας (εμφανίστηκε αρχικά το 2015 και εξαφανίστηκε χωρίς καμία εξήγηση από πλευράς Google το 2017), προσφέροντας μία βασική μεν αλλά αρκετά βολική δε εμπειρία χρήσης.

applewatchgooglemaps.jpg.3c9a7c5576f87e631791857088b69638.jpg

Για την εγκατάστασή του στο Watch, ο χρήστης θα πρέπει να έχει ενημερώσει το app του Google Maps στο iPhone του στην τελευταία έκδοση (5.52). Σημειώστε ότι απαιτείται watchOS 5 ή νεότερο, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, σε περίπτωση που διαθέτετε Apple Watch πρώτης γενιάς, δε θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το Google Maps.

Η εφαρμογή του Watch βέβαια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή του iPhone αφού η αναζήτηση νέων τοποθεσιών γίνεται από το δεύτερο. Γενικότερα, η εισαγωγή και εύρεση μίας νέας τοποθεσίας γίνονται από το smartphone (εκτός κι αν μιλάμε για ήδη αποθηκευμένα σημεία/διαδρομές), με το Watch να προσφέρει ουσιαστικά πλοήγηση (με υπολογισμό διαδρομής και οδηγίες).