Σύμφωνα με πληροφορίες του Mark Gurman από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Apple σχεδιάζει να προσθέσει αισθητήρα παρακολούθηση θερμοκρασίας σώματος και νέες δυνατότητες που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση και την υγεία στο επερχόμενο Apple Watch.

Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να προσθέσει πολλαπλές νέες λειτουργίες στην εφαρμογή Health για το iPhone. Δυστυχώς, αν και είχαν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για το αντίθετο, η εταιρεία φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανάπτυξη των λειτουργιών που σχετίζονται με την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και της γλυκόζης στο αίμα.

Ο δημοσιογράφος, που γενικότερα έχει αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μελλοντικά προϊόντα της Apple, υποστηρίζει ότι η εταιρεία εργάζεται για να αναπτύξει έναν ενημερωμένο αισθητήρα για το Apple Watch που θα είναι ικανός να προσδιορίσει την υψηλή αρτηριακή πίεση, ωστόσο μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε εσωτερικά σε υπαλλήλους της, παρατηρήθηκαν ζητήματα με την ακρίβεια των μετρήσεων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με αυτή τη λειτουργία, το Apple Watch θα μπορεί να ενημερώνει τους χρήστες στην περίπτωση που ανιχνευθεί υπέρταση (χωρίς ωστόσο να παρέχει συγκεκριμένες μετρήσεις για την συστολική ή διαστολική αρτηριακή πίεση). Λέγεται, ότι η Apple εργάζεται για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης λειτουργίας τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να παρουσιαστεί μέχρι το 2024 (το πιθανότερο είναι να την δούμε από το 2025).

Η Apple εργάζεται επίσης και στην ανάπτυξη μίας μη επεμβατικής λειτουργίας παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος, αλλά και αυτή η λειτουργία πιστεύεται ότι απέχει αρκετά χρόνια από το να παρουσιαστεί επίσημα στο Apple Watch. Μέχρι τότε, η Apple συνεργάζεται με τρίτους για τη βελτίωση της υποστήριξης άλλων συσκευών μέτρησης τόσο στο Apple Watch όσο και στην εφαρμογή Health του iPhone για να βοηθήσει τους χρήστες με διαβήτη.

Επί του παρόντος, η Apple εργάζεται για να φέρει νέες δυνατότητες που αφορούν την υγεία των γυναικών στο Apple Watch και στο iPhone (μέσω του Health app) καθώς και νέες λειτουργίες που σχετίζονται με τον ύπνο, την φυσική κατάσταση και τη διαχείριση/ προγραμματισμό δόσεων φαρμάκων στην εφαρμογή Health του iPhone. Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να προσθέσει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος στο Apple Watch φέτος, με τη λειτουργία να σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στον τομέα της γονιμότητας. Μελλοντικά, οι συσκευές Apple Watch θα μπορούν να προσδιορίσουν αν ένας χρήστης έχει υψηλότερη από τη φυσιολογική θερμοκρασία σώματος, ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο πόσο ακριβής θα είναι η μέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mark Gurman, με το watchOS 9, η Apple πρόκειται να βελτιώσει την υπάρχουσα λειτουργία ανίχνευσης κολπικής μαρμαρυγής με μια νέα δυνατότητα μέτρησης του χρόνου που ένα άτομο βρίσκεται υπό την κατάσταση κολπικής μαρμαρυγής για μια συγκεκριμένη περίοδο. Ενδέχεται επίσης να προστεθούν νέοι τύποι προπόνησης και πρόσθετες λειτουργίες ή μετρήσεις για προπονήσεις με τρέξιμο στην εφαρμογή Workout του Apple Watch.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις που αναμένονται στην εφαρμογή Health στο iOS 16 ενδέχεται να είναι η επέκταση των δυνατοτήτων της λειτουργίας παρακολούθησης ύπνου καθώς και λειτουργίες που αφορούν την υγεία των γυναικών (π.χ. παρακολούθηση εμμήνου ρύσεως) ή τη διαχείριση φαρμάκων. Λέγεται, ότι η Apple αναπτύσσει ένα νέο εργαλείο διαχείρισης φαρμάκων που επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν τα χάπια τους στην εφαρμογή Health ώστε να λαμβάνουν υπενθυμίσεις για τη λήψη τους ωστόσο στην πρώτη έκδοση που θα λανσαριστεί φέτος αποκλείεται να περιλαμβάνονται όλες οι λειτουργίες που σχεδιάζει να φέρει η Apple.  

 

  • Thanks 2