Το φημολογούμενο headset μικτής ή επαυξημένης πραγματικότητας της Apple (Mixed Reality ή Augmented Reality) ενδέχεται να διαθέτει δύο εξαιρετικά υψηλής φωτεινότητας και ανάλυσης οθόνες.

Τη συγκεκριμένη εκτίμηση έκανε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Ross Young, o CEO της Display Supply Chain Consultants, ο οποίος κατά καιρούς έχει αποδείξει ότι είναι αρκετά καλά πληροφορημένος για τα μελλοντικά προϊόντα της Apple. Πιο συγκεκριμένα, ο Ross Young υποστηρίζει ότι τα γυαλιά επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας της Apple θα είναι εξοπλισμένα με δύο οθόνες τεχνολογίας Micro OLED με διαγώνιο 1,41 ιντσών, ανάλυσης 4.000 ppi και φωτεινότητας 5.000 nits (αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να βλέπουμε σε ανάλυση 4K ανά μάτι έγραψε σε ένα άλλο tweet).

Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις και αναφορές, τα γυαλιά επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας της Apple θα είναι «γεμάτα» με πρωτοποριακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης χειρονομιών ή του βλέμματος. Οι εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης οθόνες πάντως το… «ανεβάζουν κατηγορία» συγκριτικά με άλλες παρόμοιες συσκευές. Το Quest 2 της Meta για παράδειγμα προσφέρει 773 ppi και 100 nits φωτεινότητας. Η σύγκριση πάντως μεταξύ των δύο headsets δεν είναι και πολύ δίκαιη αν ληφθεί υπόψη ότι η συσκευή της Apple θα στοιχίζει σύμφωνα με φήμες αρκετά περισσότερα χρήματα (λέγεται ότι θα στοιχίζει $3.000). Θα είναι άραγε αυτή η διαφορά στο κόστος δικαιολογημένη; Θα αντικατοπτρίζει δηλαδή κάποιο τεχνολογικό χάσμα μεταξύ των headsets της Apple και της Meta; Το πιθανότερο είναι ότι θα μάθουμε πολύ σύντομα, όταν και η Apple θα προβεί στην ανακοίνωση του Reality Pro (όπως φημολογείται ότι θα ονομάζεται το headset) στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνέδριου Προγραμματιστών της εταιρείας (WWDC 2023) που ξεκινά στις 5 Ιουνίου. 

Φημολογείται επίσης ότι το νέο headset της Apple θα διαθέτει ένα ειδικό χειριστήριο/dial που θα επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει ενδεχομένως «πραγματικότητες» και ότι θα διαθέτει εξωτερική μπαταρία που θα μπορεί ο χρήστης να έχει στην τσέπη του. 

  • Like 4
  • Thanks 1