Η Apple λέει ότι θα κυκλοφορήσει ένα software update για τους κατόχους του iPhone 12 στη Γαλλία, αφού οι ρυθμιστικές αρχές διέταξαν τη διακοπή των πωλήσεων του τηλεφώνου λόγω ανησυχιών ότι η συσκευή παραβιάζει τα αυστηρά όρια έκθεσης σε ακτινοβολία.

«Θα εκδώσουμε ένα software update για τους χρήστες του iPhone 12 στη Γαλλία για να προσαρμόσουμε το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές», αναφέρει η Apple σε δήλωσή της στο Reuters. Ανυπομονούμε να συνεχίσει να διατίθεται το iPhone 12 στη Γαλλία".

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές διέταξαν την απαγόρευση πώλησης του iPhone 12 αφού εξέτασαν τη συσκευή και διαπίστωσαν ότι ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR), υπερέβαινε τα ευρωπαϊκά όρια έκθεσης σε ακτινοβολία. Το Βέλγιο δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τα γαλλικά ευρήματα, ενώ η Γερμανία, η Ιταλία και άλλες χώρες δήλωσαν ότι παρακολουθούν την κατάσταση.

Το iPhone 12 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά προς πώληση στα τέλη του 2020, αλλά η ρυθμιστική αρχή ANFR της Γαλλίας πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμές σε περισσότερα από 140 smartphones για να διασφαλίσει την τήρηση των προτύπων ακτινοβολίας.

Η Apple απέρριψε τους ισχυρισμούς και λέει ότι "αυτό σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές και δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία για την ασφάλεια" με το ίδιο το iPhone 12. «Η ANFR ετοιμάζεται να δοκιμάσει γρήγορα αυτή την ενημέρωση», αναφέρει ο Jean Noel Barrot, υπουργός ψηφιακών υποθέσεων της Γαλλίας, σε δήλωσή του στο Reuters.

Οι ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12 και την απαγόρευση των γαλλικών πωλήσεων προέκυψαν την ίδια ημέρα που η Apple ανακοίνωσε τα νέα της κινητά iPhone 15 και iPhone 15 Pro που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου.

  • Like 2