Στις αρχές της εβδομάδας, η Γαλλία έλαβε την απόφαση να σταματήσει την πώληση του iPhone 12 λόγω ανησυχιών ότι η εκπομπή ακτινοβολίας (SAR) από τις συσκευές υπερβαίνουν τα νομικά όρια της χώρας.

Τώρα, το Βέλγιο και η Γερμανία εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ζήτημα ακτινοβολίας με τα smartphones της Apple. 

Την Τρίτη, ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων της Γαλλίας, εντόπισε ότι το iPhone 12 εξέπεμπε ακτινοβολία πάνω από τα νόμιμα όρια. Ως αποτέλεσμα, η πώληση της συσκευής σταμάτησε στη χώρα, με την υπηρεσία να στέλνει κλιμάκια στα καταστήματα της Apple για να επιβάλουν τη διακοπή. Η ακτινοβολία αναφέρεται στον ειδικό ρυθμό απορρόφησης του τηλεφώνου, ή στην ποσότητα που απορροφάται από το ανθρώπινο σώμα, η οποία ήταν υψηλότερη από τα πρότυπα που ισχύουν στην ΕΕ.

Μετά τις ενέργειες της Γαλλίας, το Βέλγιο και η Γερμανία ανακοίνωσαν ότι θα ερευνήσουν επίσης τις συσκευές της Apple. Ο υφυπουργός ψηφιοποίησης του Βελγίου δήλωσε ότι η χώρα απευθύνθηκε στις ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών για την αξιολόγηση όλων των smartphone της Apple, αλλά οι πωλήσεις του iPhone 12 θα συνεχιστούν προς το παρόν. Η Γερμανία ανέφερε επίσης ότι θα εξετάσει το ζήτημα που έχει προκύψει.

Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει σχολιάσει τον έλεγχο από τις ευρωπαϊκές χώρες. Ενώ η Γαλλία, το Βέλγιο και η Γερμανία διεξάγουν έρευνες, τα όρια ακτινοβολίας για τα οποία υπάρχει ανησυχία, είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερα από εκείνα που ισχύουν στη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι ίδια με την πυρηνική ακτινοβολία. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες είναι προσεκτικές εξετάζοντας αν τα iPhone συμμορφώνονται με τα πιο αυστηρά τους πρότυπα. Μένει να δούμε πόσο εκτεταμένο είναι το ζήτημα της ακτινοβολίας και αν και άλλες περιοχές θα λάβουν μέτρα για τη διαθεσιμότητα του iPhone 12.

  • Like 3