Όπως αναμενόταν, η εταιρεία Epic Games κατέθεσε έφεση στην απόφαση της Παρασκευής για την υπόθεση της αγωγής της κατά της Apple, καλώντας ένα ανώτερο δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεση.

«… η Epic Games, Inc ... προσφεύγει στο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών για την τελική απόφαση που εκδόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2021» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα έγγραφα που κατατέθηκαν. Δυστυχώς, δεν παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη νομική βάση της έφεσης της Epic Games ωστόσο το πιθανότερο είναι αυτή τη φορά να επικεντρωθεί περισσότερο στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και στις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές της Apple όπως καταγγέλλει η εταιρεία οι οποίες φαίνεται να απορρίφθηκαν από το δικαστήριο με την απόφαση της Παρασκευής. 

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Epic Games υποστήριξε ότι η Apple έχει το μονοπώλιο καθώς υποχρεώνει τους developers να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα πληρωμών για τις αγορές εντός εφαρμογής στα παιχνίδια.

Όμως την Παρασκευή, η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers κατέληξε στην απόφαση ότι η Epic Games θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση στην Apple για παραβίαση των κανόνων του App Store -όταν η ίδια προχώρησε την εφαρμογή του δικού της συστήματος πληρωμών εντός εφαρμογής στο Fortnite με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το παιχνίδι από το App Store- ενώ παράλληλα αναίρεσε τους πλέον περιοριστικούς κανόνες της Apple για την καθοδήγηση των πελατών σε εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η δικαστής διαπίστωσε ότι η Epic Games απέτυχε να στηρίξει τους ισχυρισμούς της ότι η Apple αποτελεί μονοπώλιο στην αγορά των παιχνιδιών για φορητές συσκευές, κάτι που όπως η ίδια διαπίστωσε θα έπρεπε να είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να ενδιαφέρει την Epic Games. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Apple βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού (μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας) με σημαντική ισχύ στην αγορά ή (ακόμα και) μονοπωλιακή δύναμη  με το πολύ μεγάλο μερίδιο της στην αγορά» έγραψε η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers, ωστόσο η ίδια είπε ότι οι αντιμονοπωλιακοί ισχυρισμοί της Epic Games απέτυχαν εν μέρει «επειδή [h Epic] δεν επικεντρώθηκε σε αυτό το θέμα...».

  • Haha 5