Πρόκειται για οθόνη 27 ιντσών με Mini-LED και ProMotion η οποία θα κυκλοφορήσει μαζί με το επερχόμενο Mac Pro

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young, η Apple ετοιμάζει να κυκλοφορήσει μια Pro έκδοση της νέας Studio Display οθόνης της τον Ιούνιο, μεγέθους 27 ιντσών με mini-LED και ProMotion.

Μέσω ενός tweet του, ο Young αναφέρει πως ακόμη περιμένει από την Apple να διαθέσει την επερχόμενη οθόνη τον Ιούνιο, επαληθεύοντας τις πληροφορίες του με πηγές που βρίσκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple. Ο ίδιος είχε πει παλαιότερα πως ένα νέο iMac Pro θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο, αλλά πλέον δεν πιστεύει ότι θα διατεθεί τόσο άμεσα. Ο Young πρόσθεσε πως οι πηγές του δε γνώριζαν για τον διαχωρισμό μεταξύ iMac, Mac Studio και Studio Display, κάτι που έκανε την κατάσταση πιο μπερδεμένη όσον αφορά τα σχέδια της εταιρείας.

Το μπέρδεμα φαίνεται να προέρχεται από το γεγονός πως η Studio Display και πιθανότατα η Studio Display Pro έχουν ενσωματωμένες webcam, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν iMac ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Τώρα φαίνεται πως οι φήμες για κυκλοφορία ενός iMac Pro τον Ιούνιο δεν ήταν για το iMac, αλλά για την Pro έκδοση της Studio Display οθόνης.

Η σημερινή πληροφορία για τη Studio Display Pro ξεκαθαρίζει επίσης το τοπίο για τις πληροφορίες που μοιράστηκε ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είπε πως ένα νέο iMac Pro δε θα κυκλοφορήσει πριν το 2023. Από την άλλη, ο Kuo ανέφερε πως η Apple πιθανότατα δε θα διαθέσει mini-LED οθόνες φέτος λόγω κόστους, οπότε η κατάσταση για την WWDC τον Ιούνιο παραμένει μυστήριο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple έκανε αναφορές στο Mac Pro, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν απέχει πολύ η κυκλοφορία του νέου μοντέλου. Συγκεκριμένα όταν έγινε αναφορά στη μετάβαση Apple Silicon  σε ολόκληρη τη σειρά Mac, ο John Ternus της Apple ανέφερε πως «εκκρεμεί ακόμη ένα προϊόν, το Mac Pro, το οποίο όμως θα δούμε "κάποια άλλη μέρα».

Ο Young περιμένει πως το Studio Display Pro θα κυκλοφορήσει μαζί με το νέο Mac Pro τον Ιούνιο, πιθανότατα αντικαταστώντας τη Pro Display XDR.

Τέλος, δε βοήθησε το γεγονός πως η Apple κατήργησε το iMac 27 ιντσών με Intel υλικό, προκαλώντας ερωτήματα στον αν θα υπάρξει ένα μεγαλύτερο iMac για να συνοδεύει το μοντέλο 24 ιντσών. Για την ώρα, φαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι που ψάχνουν μια μεγαλύτερη all-in-one λύση από την Apple, θα πρέπει να περιμένουν ή να αγοράσουν την 27 ιντσών Studio Display οθόνη και να την συνδυάσουν με ένα Mac.

  • Like 1