Η Apple παρουσίασε σήμερα την νέα υπηρεσία iCloud η οποία έρχεται να αντικαταστήσει το MobileMe για το οποίο ο Steve Jobs παραδέχθηκε ότι απέτυχε.

 

Για αρχή το iCloud ενσωματώνει τις λειτουργίες του Mobile Me όπως τον αυτόματο συγχρονισμό των επαφών σας, του ημερολογίου και των email σας μεταξύ των iOS συσκευών ενώ επεκτείνεται πλέον και στα μουσικά κομμάτια, τα έγγραφα και τις φωτογραφίες σας. Στην ουσία το iCloud αποτελείται από 9 εφαρμογές και είναι ένα σκληρός δίσκος στο Internet ο οποίος αποθηκεύει διάφορους τύπους αρχείων έτσι ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά από το iPhone, iPad, iPod Touch, Mac αλλά και το PC σας. Ξεχωρίζει για την απλότητα του και ότι ο χρήστης δε χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε αφού όλα αποθηκεύονται και συγχρονίζονται αυτόματα. Έτσι οποιαδήποτε φωτογραφία τραβήξετε με το iPhone μπορείτε να τη δείτε άμεσα στο iPad η στην τηλεόραση σας μέσω του Apple TV. Το ίδιο ισχύει για τη μουσική που θα αγοράσετε από το iTunes ή κάποιο βιβλίο από το iBooks.

 

Ειδικότερα για τα μουσικά κομμάτια μέσω του iTunes, υπάρχει η δυνατότητα για πρώτη φορά να δείτε όλες τις αγορές σας μέσω ενός tab αγορών και να τα συγχρονίσετε στο iCloud έτσι ώστε να μπορείτε να τα ακούτε από κάθε συμβατή συσκευή. Μέσω του iTunes Match μπορείτε να συγχρονίσετε στην υπηρεσία κομμάτια που έχετε ήδη στη συλλογή σας από εξαγωγή cd, αλλά με συνδρομή $24.99 το χρόνο. Στη περίπτωση αυτή το iTunes διαπιστώνει ποια κομμάτια της συλλογής σας υπάρχουν στα 18 εκατομμύρια ήδη κομμάτια που ήδη απαριθμεί το iTunes Store και στη συνέχεια τα μεταφέρει στο λογαριασμό που θα διατηρείτε στο iCloud. Η ποιότητα των κομματιών είναι στα 256kbps.

 

icloud_music.jpg

 

Μέσω του iCloud γίνεται και καταγραφή των εφαρμογών/παιχνιδιών που έχετε κατεβάσει από το app store έτσι ώστε να μπορείτε να τις ξανακατεβάσετε χωρίς χρέωση όποτε θέλετε. Μάλιστα θα είναι εύκολο το αυτόματο κατέβασμα τους και η εγκατάσταση τους αν αγοράσετε κάποια νέα συσκευή αφού το μόνο που θα χρειαστεί να δηλώσετε είναι τα στοιχεία του λογαριασμού σας κατά την πρώτη σύνδεση.

 

Το iCloud θα ενσωματωθεί στο iOS 5.0 το φθινόπωρο όταν και θα κυκλοφορήσει επίσημα χωρίς καμία χρέωση και με αποθηκευτικό χώρο 5gb χωρίς να περιλαμβάνεται σ'αυτόν οι φωτογραφίες.

 

Link.png Site: iCloud