Ο τεχνολογικός κολοσσός στρέφεται στη δημιουργία ρομποτικών βοηθών, έχοντας τερματίσει πρόσφατα το πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρικού οχήματος.

Η Apple εξακολουθεί να αναζητά το επόμενο επαναστατικό προϊόν που θα τη βοηθήσει να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά και να της προσφέρει νέες πηγές εσόδων, καθώς προ ημερών εγκατέλειψε τα σχέδια ανάπτυξης δικού της ηλεκτρικού οχήματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ένας από τους τομείς που διερευνά ο τεχνολογικός κολοσσός είναι αυτός της προσωπικής ρομποτικής. Η Apple φαίνεται πως είχε στρέψει το ενδιαφέρον της στα ρομπότ και τα ηλεκτρικά οχήματα την ίδια περίοδο, ελπίζοντας πως θα κατόρθωνε να αναπτύξει ένα προϊόν το οποίο δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση.

Παρότι τα ρομποτικά προγράμματα της Apple παραμένουν σε πολύ πρώιμο στάδιο, στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η εταιρία είχε αρχίσει ήδη να εργάζεται πάνω σε ένα κινούμενο ρομπότ, ικανό να ακολουθεί τους χρήστες στο σπίτι τους, ενώ είχε αναπτύξει ήδη μια επιτραπέζια συσκευή που χρησιμοποιεί ένα ρομπότ προκειμένου να μετακινεί μια οθόνη. Το σκεπτικό είναι να δημιουργηθεί μια μηχανή η οποία μπορεί να μιμείται τις κινήσεις του κεφαλιού και να εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο άτομο σε μια ομάδα, ενδεχομένως για να προκύπτει μια καλύτερη εμπειρία στη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Καθώς τα ρομπότ αυτά υποτίθεται πως κινούνται αυτόνομα, η εταιρία αναζητά επίσης τρόπους ενσωμάτωσης αλγορίθμων για την πλοήγησή τους. Της προσπάθειας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ηγείται η ομάδα οικιακών συσκευών της Apple, ενώ τουλάχιστον ένας μηχανικός ο οποίος εργαζόταν στο ματαιωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρικού οχήματος έχει ενταχτεί στην ομάδα.

Τα ρομπότ, όμως, δεν είναι όπως τα κινητά τηλέφωνα, υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι χρειάζονται πλέον τα κινητά στην καθημερινότητά τους. Επομένως, η Apple φέρεται να προβληματίζεται για το κατά πόσο οι καταναλωτές θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν "αδρά" για τα ρομπότ που έχει κατά νου η εταρία, με τα στελέχη της Apple να μη συμφωνούν επί του παρόντος για το κατά πόσο η εταιρία θα ήταν σκόπιμο να επιμείνει σε αυτά τα προγράμματα. Προηγούμενο ρεπορτάζ του Bloomberg ανέφερε ότι η Apple εξέταζε το ενδεχόμενο να διαθέτει στην αγορά το ηλεκτρικό όχημα που θα ανέπτυσσε έναντι 100.000 δολαρίων και, εφόσον αυτό επιβεβαιωνόταν στην πράξη θα μπορούσε το νέο προϊόν να ενισχύσει αισθητά τα έσοδα της εταιρίας. Όμως, το Apple Car ανήκει πλέον στο παρελθόν και η εταιρία φημολογείται πως ρίχνει όλο της το βάρος πλέον στο Vision Pro και ορισμένες νέες συσκευές για οικιακή χρήση, μεταξύ των οποίων μια συσκευή που θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τις υπόλοιπες στο σπίτι, με οθόνη που παραπέμπει στο iPad. 

Προφανώς, η Apple θα μπορούσε να ματαιώσει αυτά τα προγράμματα και να αναζητήσει νέες κατηγορίες προϊόντων στις οποίες θα μπορούσε να επενδύσει, εφόσον κρίνει πως αυτές είχαν τη δυνατότητα να της προσφέρουν σημαντικότερα έσοδα στο μέλλον.

  • Like 2
  • Haha 6