Στη δημιουργία 5 - 10 καταστημάτων Apple, την προσεχή πενταετία, προσανατολίζεται η Info – Quest. Μετά την εξαγορά της Rainbow, η εταιρεία προχωρά στον εμπλουτισμό του δικτύου λιανικής, τόσο μέσω της δημιουργίας καινούργιων καταστημάτων «U», όσο και μέσω του λανσαρίσματος των νέων καταστημάτων Apple Store.

 

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η Info – Quest προτίθεται να κατασκευάσει, την προσεχή πενταετία, 5 - 10 καταστήματα Apple. Αντίστοιχα, μέχρι τα τέλη του 2009, τα καταστήματα «U» αναμένεται να φτάσουν τα 80, έναντι 63 το πρώτο πεντάμηνο του έτους, όλα με τη μέθοδο του franchise. Η ανάπτυξη καταστημάτων «U» και Apple Store συγκαταλέγεται στην προσπάθεια της εταιρείας για βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, μέσω ομαλής μετάβασης, από αμιγώς χονδρική πώληση, (και) σε λιανική.

 

Όντας πιστοποιημένος συνεργάτης των HP, IBM, Microsoft και Dell, η εταιρεία φιλοδοξεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από τη χονδρική πώληση προϊόντων πληροφορικής, εξαιτίας της συγκέντρωσης, τόσο σε επίπεδο πελατών, όσο και προμηθευτών που παρατηρείται στην αγορά πληροφορικής.

 

Άγνωστο παραμένει -μέχρι σήμερα- αν θα δημιουργηθεί κάποιο μεγάλο Apple Store, όπως πραγματοποιείται συνήθως σε πρωτεύουσες χωρών. Πάντως, πρωταρχική επιδίωξη της Info – Quest παραμένει η ευρεία διάδοση προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς το μερίδιο αγοράς τους υπολείπεται εμφανώς άλλων κρατών της Ευρώπης.

 

Μπορεί μεν τα καταστήματα «U» και Apple να αποτελούν την επάνοδο και το «μεγάλο στοίχημα» του ομίλου στον κλάδο της λιανικής πώλησης, ωστόσο τα περιθώρια κέρδους, στον εν λόγω κλάδο, θεωρούνται περιορισμένα, απαιτώντας παράλληλα σημαντικές επενδύσεις.

 

Source.png Πηγή: capital.gr