Ευχάριστα νέα για τους κατόχους iOS συσκευών, καθώς όπως φαίνεται το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple, iOS 10, επιτρέπει τη διαγραφή των (εργοστασιακά) προεγκατεστημένων εφαρμογών από τη μνήμη τους, απελευθερώνοντας πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο.

Αν και κατά τη διάρκεια του χθεσινού WWDC τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας δεν αναφέρθηκαν στη νέα αυτή - εξαιρετικά σημαντική - λεπτομέρεια, οι χρήστες θα είναι πλέον σε θέση να διαγράψουν (με τον τρόπο που διαγράφουν οποιαδήποτε εφαρμογή από το App Store) καθεμία από τις παρακάτω 23 εφαρμογές: Calculator, Calendar, Compass, Contacts, FaceTime, Find My Friends, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Maps, Music, News, Notes, Podcasts, Reminders, Stocks, Tips, Videos, Voice Memos, Watch app και Weather.

 

Οι παραπάνω εφαρμογές θα διατίθενται για κατέβασμα από το App Store σε περίπτωση που ο χρήστης αλλάξει γνώμη ενώ στις εφαρμογές που δε μπορούν να απεγκατασταθούν περιλαμβάνονται τα Messages, Wallet, Photos, Camera, Ρολόι και Safari. Αν και δεν υπάρχει σχετική αναφορά, η δυνατότητα απεγκατάστασης εφαρμογών όπως το mail, ίσως δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ορίσει ως προεγκατεστημένη εφαρμογή μία άλλη όπως το Outlook, κάτι που αποτελεί περιορισμό του iOS από την αρχή της δημιουργίας του.

 

Οι πρώτες (beta) εκδόσεις των iOS 10 και macOS Sierra είναι ήδη διαθέσιμες για τους προγραμματιστές που είναι εγγεγραμμένοι στο κανάλι των Apple Developers, οπότε κάποιοι από αυτούς (αμέσως μετά την πρώτη εγκατάσταση) έσπευσαν να αναφέρουν ευρήματα, τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν από την Apple κατά τη παρουσίασης.

 

Link.png Site: CNET