Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple θα τοποθετήσει ένα ακόμη λουράκι στο Vision Pro, το οποίο περνάει πάνω από το κεφάλι του χρήστη, αφού κάποιοι υπάλληλοι παραπονέθηκαν ότι ένοιωθαν "πολύ βαρύ" το headset μετά από μερικές ώρες χρήσης. 

Σε μια κίνηση που μοιάζει να θυμίζει την απόφαση της εταιρείας να πουλήσει τη βάση του Pro Display XDR ως ξεχωριστή αγορά αξίας 999 δολαρίων, η Apple φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το λουράκι ως προαιρετικό αξεσουάρ αντί να το συμπεριλάβει στη συσκευασία.

Ίσως αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη βλέποντας ότι η Apple έχει ανακοινώσει ήδη  ότι το Vision Pro θα κοστίζει 3.499 δολάρια, όταν αυτό κυκλοφορήσει στις «αρχές του 2024». Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι οι περισσότερες μίνι δοκιμές ανέφεραν το βάρος του headset ως πιθανή ανησυχία, φαίνεται περίεργο να διαβάζουμε από αξιόπιστη πηγή ότι η εταιρεία δεν θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές θα έχουν μια άνετη εμπειρία χωρίς κάποια πρόσθετη αγορά.

Δεδομένης της υψηλής τιμής του Vision Pro, η Apple έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προωθήσει το mixed reality σύστημά της όχι μόνο σε προγραμματιστές, αλλά και σε καταναλωτές. Ο Gurman αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδικούς χώρους μέσα στα καταστήματα λιανικής πώλησης όπου οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν επίδειξη της συσκευής. Προσθέτει ότι η Apple έχει αναπτύξει μια εφαρμογή iPhone που θα χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι λιανικής πώλησης για να σαρώνουν το πρόσωπο ενός πελάτη, ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν ότι το άτομο φεύγει από το κατάστημα με σωστού μεγέθους straps.

Με το Vision Pro να μην κυκλοφορεί μέχρι «τις αρχές του επόμενου έτους» το headset θα μπορούσε να φτάσει στην αγορά θεωρητικά μέχρι  τον Μάιο του 2024, δίνοντας στην Apple σχεδόν ένα χρόνο για να αλλάξει τα σχέδιά της. Εν τω μεταξύ, ο Gurman αναφέρει ότι η εταιρεία έχει ήδη αναθέσει σε ορισμένους υπαλλήλους να εργαστούν πάνω σε ένα πιο προσιτό headset και σε ένα Vision Pro δεύτερης γενιάς.