Νέες εκδόσεις του λιλιπούτειου αλλά εξαιρετικά ισχυρού επιτραπέζιου υπολογιστή Mac Studio ανακοίνωσε η Apple σήμερα από το WWDC 2023, το πασίγνωστο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Το νέο Mac Studio θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με δύο εξαιρετικά ισχυρούς επεξεργαστές Apple Silicon, τους M2 Max και M2 Ultra, με τον τελευταίο να δίνει το παρόν και στον νέο Mac Pro.

Mac Studio 3.jpg

Πριν προχωρήσουμε στις δυνατότητες και στον εξοπλισμό του νέου Mac Studio, θα αφιερώσουμε λίγες γραμμές για το νέο Apple Silicon που ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο επεξεργαστής M2 Max σύμφωνα με την Apple είναι ο ισχυρότερος που έχει ενσωματωθεί σε προσωπικό υπολογιστή και προσφέρει 25% υψηλότερη απόδοση από τον προηγούμενης γενιάς M1 Max, με τον πρώτο επίσης να είναι 50% ταχύτερος σε εφαρμογές rendering όπως με το Adobe After Effects.

M2 Ultra.jpg

Όπως αναφέραμε και στο σχετικό άρθρο για τον νέο επαγγελματικό επιτραπέζιο υπολογιστή της Apple, Mac Pro, o ισχυρότερος επεξεργαστής της εταιρείας (κατασκευάζεται με μέθοδο 5nm) που περιλαμβάνει δύο ενωμένες dies τύπου M2 Max μέσω της τεχνολογίας Ultra Fusion ενσωματώνει συνολικά 134 δισεκατομμύρια transistors.

Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) περιλαμβάνει 24 πυρήνες ενώ η μονάδα γραφικών περιλαμβάνει 76 συνολικά πυρήνες και είναι 30% ταχύτερη από τη μονάδα που ενσωματώνει το M2. Επίσης, υποστηρίζει έως και έξι οθόνες Pro Display XDR (όπως βεβαίως συμβαίνει και με τον Mac Pro). Η Neural Engine, για την επιτάχυνση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης διαθέτει 32 πυρήνες και είναι 40% ταχύτερη επίσης. Το Mac Studio με τον M2 Ultra μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 192GB μνήμης (Unified Memory), δηλαδή με 50% περισσότερη μνήμη από το μοντέλο με τον M2 Max.  

Mac Studio 4.jpg

Το Mac Studio με τον επεξεργαστή M2 Ultra είναι έξι φορές ταχύτερο από τον ισχυρότερο υπολογιστή Mac με επεξεργαστή της Intel και εξοπλίζεται με πολλές επιλογές συνδεσιμότητας και δικτύωσης όπως με Ethernet 10Gb, υποδοχές HDMI, SDXC και Thunderbolt 4 καθώς και με Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3. Όπως αναφέραμε, μπορεί να δεχτεί έως και 192GB RAM και θα διατεθεί με έως και 8TB αποθηκευτικού χώρου. Το Mac Studio «τρέχει» macOS Ventura και το κόστος του ξεκινάει από τα $1.999 στις ΗΠΑ.

  • Like 2