Τα AirPods της Apple είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα προϊόντα της εταιρείας, και σύντομα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερα με μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mark Gurman, γνωστού insider της Apple, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει θήκες φόρτισης USB-C για τα AirPods Pro φέτος, ακολουθούμενες από τα κανονικά AirPods και τα AirPods Max στο μέλλον. Αυτό θα ευθυγραμμιζόταν με τη σχεδόν σίγουρη μετάβαση του iPhone 15 σε USB-C αυτό το Φθινόπωρο, η οποία θα διευκόλυνε τους χρήστες της Apple να φορτίζουν όλες τις συσκευές τους με ένα καλώδιο.

Η Apple εργάζεται επίσης για την προσθήκη στα AirPods περισσότερων χαρακτηριστικών γύρω από την υγεία, όπως τεστ ακοής και αισθητήρες θερμοκρασίας. Η λειτουργία “τεστ ακοής” θα αναπαράγει διαφορετικούς ήχους και τόνους και θα χρησιμοποιεί δεδομένα γύρω από αυτά για να βοηθήσει στον προσδιορισμό της ποιότητας ακοής ενός ατόμου. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα μπορεί να μετράει τη θερμοκρασία του σώματος μέσα από το κανάλι του αυτιού, μια διαδικασία η οποία είναι πιο ακριβής από το Apple Watch. Αυτές οι λειτουργίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους χρήστες να εντοπίσουν αν έχουν κρυολόγημα ή κάποια άλλη ασθένεια αλλά και να παρακολουθήσουν τη συνολική τους υγεία.

Τα χαρακτηριστικά υγείας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και ενδέχεται να μην είναι έτοιμα για αρκετούς μήνες ή χρόνια, καθώς η Apple ακολουθεί έναν κλιμακωτό τριετή κύκλο μεγάλων για τα AirPods μοντέλα. Ωστόσο η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Apple δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και αναζητά συνεχώς τρόπους βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Τα AirPods αποτελούν ήδη μια τεράστια επιτυχία, αλλά με USB-C και χαρακτηριστικά υγείας, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο απαραίτητα για τους οπαδούς της Apple και ενδεχομένως να προσελκύσουν και περισσότερους χρήστες Android.

  • Like 1
  • Thanks 2