Η Apple ετοιμάζεται να υιοθετήσει τη φόρτιση μέσω USB-C σε όλη τη σειρά των AirPods και των περιφερειακών Mac μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mark Gurman του Bloomberg.

Η επικείμενη αλλαγή από τη Lightning τεχνολογία έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει τη φόρτιση USB-C σε φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets και ακουστικά που θα κυκλοφορήσουν στα κράτη μέλη από τα τέλη του 2024. Ενώ η νομοθεσία δεν έχει πάρει ακόμα τη μορφή νόμου, έλαβε έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Για να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανόνες, ο Gurman αναφέρει ότι η Apple μπορεί να φέρει το USB-C στα AirPods, AirPods Pro και AirPods επόμενης γενιάς μέχρι το 2024, ενώ τα αξεσουάρ Mac, όπως το Magic Mouse, το Magic Keyboard και το Magic Trackpad, θα μπορούσαν να κάνουν τη μετάβαση σε USB-C ήδη από το επόμενο έτος. Σε ότι αφορά το iPhone 15, η παρουσία θύρας USB-C έχει «κλειδώσει» σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Apple πρόκειται να ανανεώσει τη σειρά Mac της με ένα νέο iMac και Mac Pro το επόμενο έτος, και δεδομένου ότι η κυκλοφορία νέων Mac συνήθως «συμπίπτει με νέες κυκλοφορίες περιφερειακών», ο Gurman θεωρεί σίγουρο  ότι «αυτά τα αξεσουάρ θα ενσωματώνουν θύρα USB-C στην επόμενη έκδοσή τους». Ο Gurman πιστεύει ακόμα ότι η Apple θα φέρει τη νέα θύρα και στα AirPods της το 2023, πριν τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία της ΕΕ.

Νωρίτερα φέτος, πληροφορίες και πάλι του ίδιου δημοσιογράφου ανέφεραν ότι η Apple έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζει τη φόρτιση USB-C στα iPhone της, αλλά ότι δεν πρέπει να περιμένουμε αυτή να κάνει την εμφάνισή της στις συσκευές μέχρι το 2023 "το νωρίτερο". Ο Gurman επαναλαμβάνει αυτή την πεποίθηση προσθέτοντας ότι εκτός από το iPhone 15, USB-C θύρα θα διαθέτει και το entry-level iPad που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ενδιαφέρον έχει και μια ακόμα πληροφορία που διαβάζουμε στο δημοσίευμα ότι η παρουσία USB-C θύρας στο iPhone δεν θα έχει μεγάλο χρόνο ζωής αφού στόχος της Apple είναι να φέρει την ασύρματη φόρτιση ως μοναδικό τρόπο φόρτισης κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια για να παρακάμψει τη νομοθεσία, καθώς αυτή δεν ισχύει για συσκευές που δεν υποστηρίζουν ενσύρματη φόρτιση. 

  • Like 1