Παράταση τριών μηνών δίνει στις δωρεάν ετήσιες συνδρομές του Apple TV Plus η εταιρεία, σε μια προσπάθειά της να πείσει το κοινό για την αξία του.

H Apple ανακοίνωσε παράταση ως και τον Φεβρουάριο του 2021 για τις δωρεάν συνδρομές του Apple TV Plus που έληγαν από την 1η Νοεμβρίου φέτος ως τις 31 Ιανουαρίου του χρόνου. Όσοι είχαν αγοράσει νέα συσκευή iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV ή Mac πέρυσι, είχαν επωφεληθεί της προσφοράς της εταιρείας για έναν χρόνο δωρεάν πρόσβαση στο Apple TV Plus -με αυτόματη ανανέωση στα 4,99 ευρώ/μήνα με το πέρας της περιόδου. Με δεδομένο ότι το Apple TV Plus ξεκίνησε να “εκπέμπει” την 1η Νοεμβρίου του 2019, οι πρώτες ετήσιες συνδρομές έληγαν την 1η του ίδιου μήνα φέτος.

Θέλοντας όμως να δώσει περισσότερο χρόνο στους καταναλωτές να ανακαλύψουν το περιεχόμενο της υπηρεσίας, η Apple επέκτεινε αυτές τις δωρεάν ετήσιες συνδέσεις για διάστημα έως και τριών μηνών. Για όσους μάλιστα διαθέτουν μεν συνδρομή αλλά δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την προαναφερθείσα προσφορά, το TechCrunch σημειώνει πως θα τους δοθεί πίστωση 4,99 δολαρίων (λογικά 4,99 ευρώ στη χώρα μας) για κάθε μήνα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021.

Η κίνηση αυτή πάντως δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, τουλάχιστον με βάση την ως τώρα πορεία του Apple TV Plus. Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι φέτος τον Φεβρουάριο η υπηρεσία διέθετε περί τους 10 εκατ. χρήστες, όμως μόλις οι μισοί τη χρησιμοποιούσαν πραγματικά -και αδιαμφισβήτητα σημαντικό ποσοστό είχε εκμεταλλευτεί την προσφορά για τη δωρεάν ετήσια συνδρομή. Το Disney Plus αντίστοιχα, χρειάστηκε 24 ώρες για να φτάσει το ίδιο νούμερο.