Εκτός από τα ανανεωμένα MacBook Pro, η Apple είχε μια μικρή έκπληξη για τους λάτρεις των desktop Mac στην εκδήλωσή "Scary Fast".

Όπως αναμενόταν, το iMac 24 ιντσών, μετά από καιρό, αποκτά περισσότερη ισχύ χάρη στο νέο M3 SoC της Apple. Σύμφωνα με την παρουσίαση που διεξήχθη τα ξημερώματα, το τελευταίο μοντέλο θα είναι έως και δύο φορές ταχύτερο από τον τελευταίο iMac, ο οποίος στηρίζονταν σε M1 SoC, με την Apple να μην κυκλοφορεί μοντέλο με M2. Όσοι διαθέτουν ένα iMac με Intel επεξεργαστή και σκέφτονται την αναβάθμιση, θα διαπιστώσουν ότι το νέο μοντέλο είναι έως και 2,5 φορές ταχύτερο από ορισμένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα των 27 ιντσών.

Το M3 iMac διαθέτει επεξεργαστή οκτώ πυρήνων και 10πύρηνη GPU. Τα GPU Cores υποστηρίζουν hardware acceleration για τις gaming τεχνολογίες mesh shading και ray tracing, κάτι που κάνει ιδανικό το νέο σύστημα και για gaming, φτάνει να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη από τις εταιρείας. Το νέο chipset διαθέτει Neural Engine 16 πυρήνων και υποστήριξη για έως 24GB ενιαίας μνήμης. 

Όπως υποστηρίζει η Apple, σε σύγκριση με τον iMac M1 του 2021, η έκδοση με M3 θα προσφέρει έως και 30% ταχύτερη απόδοση στο Safari browser και σε εφαρμογές παραγωγικότητας όπως το Excel της Microsoft. Η εταιρεία σημειώνει ότι τα παιχνίδια θα τρέχουν με έως 50% πιο γρήγορα fps. Όσοι ασχολούνται με το video creation, θα μπορούν να επεξεργάζονται και να αναπαράγουν έως και 12 ροές βίντεο 4K, τρεις φορές περισσότερες απ' ό,τι πριν. 

Apple-iMac-M3-colors-231030.jpg.33f799023edd5cd6e267a9905187a04f.jpg

Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου iMac παραμένουν ίδια με την προηγούμενη έκδοση. Σ’ αυτά περιλαμβάνεται η Retina 4,5K οθόνη όμως υπάρχουν κάποιες χρήσιμες αλλαγές σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα. Ο τελευταίος iMac υποστηρίζει Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3, ενώ ο iMac M1 είχε Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.0. 

Οι παραγγελίες για τον iMac M3 ξεκινούν από σήμερα, με την κυκλοφορία να έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, και μέσα στο μήνα για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Το βασικό μοντέλο έρχεται με 8πύρηνη GPU, δύο θύρες Thunderbolt, πληκτρολόγιο Magic Keyboard και ποντίκι Magic Mouse. Ωστόσο, διαθέτει μόλις 256GB αποθηκευτικό χώρο SSD και 8GB ενιαίας μνήμης. Η έκδοση αυτή θα σας κοστίσει 1.299 δολάρια ενώ διατίθεται σε πράσινο, ροζ, μπλε και ασημί.

Αν θέλετε έναν iMac M3 με 10 πύρηνη GPU, το κόστος ξεκινά από 1.499. Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν δύο επιπλέον θύρες USB 3, θύρα Gigabit Ethernet και πληκτρολόγιο Magic Keyboard με Touch ID. Ωστόσο, ο βασικός αποθηκευτικός χώρος και η μνήμη παραμένουν στα 256GB και 8GB αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι διαθέσιμο σε πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Apple διαθέτει το ίδιο χρώμα περιφερειακών (Magic Mouse, Magic Keyboard, Magic Trackpad), ανάλογα με το χρώμα του iMac, τα οποία όμως δεν διαθέτουν θύρα USB-C και παραμένουν στη Lightning εποχή.

Apple-iMac-M3-color-matched-accessories-231030.jpg

  • Like 1