Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Doug Field είναι η Ford καθώς η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να δελεάσει τον πρώην Αντιπρόεδρο του τμήματος Special Projects της Apple, για να αναλάβει τον ρόλο του Chief Advanced Technology & Embedded Systems Officer.

Ο Doug Field θα ηγηθεί της προσπάθειας της Ford στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς τεχνολογικής στοίβας Blue Oval Intelligence που θα προσφέρει έξυπνα συνδεδεμένα μεταξύ τους οχήματα και υπηρεσίες που θα βελτιώνονται εν καιρώ μέσω διαρκών αναβαθμίσεων σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ford και θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ford, Jim Farley.

Ford poaches Apple's car project chief Doug Field - The Frontier Post

Όπως αναφέραμε, ο Doug Field ήταν Αντιπρόεδρος του τμήματος Special Projects της Apple και ήταν επικεφαλής της μεγάλης προσπάθειας της Αμερικάνικης εταιρείας να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων που είναι γνωστή και με την ονομασία Project Titan. Ο Doug Field παλαιότερα ήταν Αντιπρόεδρος του τμήματος hardware engineering για τους υπολογιστές Mac ωστόσο άφησε την Apple το 2013 για να αναλάβει τη θέση του Chief Vehicle Engineer στην Tesla όπου για ένα διάστημα επέβλεπε την γεμάτη προβλήματα ανάπτυξη-παραγωγή του Model 3. Μετά από πέντε χρόνια, το 2018, έφυγε από την Tesla για να επιστρέψει στο Κουπερτίνο.

Η αποχώρηση του Doug Field αναμφισβήτητα αποτελεί πλήγμα για το εγχείρημα της Apple που έχει περάσει από διάφορες φάσεις και… μορφές τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, είχε ξεκινήσει ως ένα πρότζεκτ ανάπτυξης λογισμικού self-driving που θα αξιοποιούσαν άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων πριν καταλήξει στο σημερινό πρότζεκτ που αφορά την κατασκευή ενός ολόκληρου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, παρόλο που το Project Titan έχει ξεκινήσει από το 2014, βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Δεν γνωρίζει κανείς λοιπόν, πέρα βεβαίως από την ίδια την Apple, αν και πότε θα δούμε το αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα της.

FΗ εταιρεία ωστόσο μέσω δήλωσης ενός εκπροσώπου της στην ιστοσελίδα The Verge ευχαρίστησε τον Doug Field για τη συνεισφορά του στην εταιρεία: «Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά του Doug στην Apple και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει για εκείνον».

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του Field είναι ο Kevin Lynch που πολλοί τον γνωρίζουν από τις παρουσιάσεις της Apple, ως ο υπεύθυνος του Apple Watch και όλων των ενεργειών της εταιρείας γύρω από την υγεία. Ο Lynch αποτελεί έναν από τους βετεράνους της Apple, έχοντας συμβάλλει και στην ανάπτυξη του watchOS.

article thumbnail