Με επίσημη ανακοίνωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple, ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας, ο Steve Jobs ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τη κατάσταση της υγείας του.

 

Οι φήμες περί ραγδαίας επιδείνωσης της ξεκίνησαν αμέσως μετά την επιβεβαίωση ότι δεν θα διεξάγει τη καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στα πλαίσια της έκθεσης MacWorld που ξεκινά αύριο και θα τον αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρος της Apple, Phil Schiller. Υπενθυμίζουμε ότι ο Steve Jobs έχει διαγνωστεί με καρκίνο του πάγκγρεας και έχει υποβληθεί σε εγχείρηση το 2005.

 

Aναλυτικά η ανακοίνωση απευθυνόμενος στην κοινότητα της Apple :

 

"Για πρώτη φορά σε μια δεκαετία αποφάσισα να περάσω τη περίοδο των διακοπών με την οικογένεια μου χωρίς να προετοιμαστώ για την ομιλία μου στην MacWorld κάτι που δημιούργησε μια σωρεία δημοσιευμάτων για την υγεία μου.

 

Για να καθησυχάσω τη κοινότητα της Apple έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε την αυριανή ομιλία του Phil, αποφάσισα να μοιραστώ κάτι πολύ προσωπικό μαζί σας. Όπως πολλοί μπορεί να γνωρίζετε, ξεκίνησα να χάνω βάρος κατα τη διάρκεια του 2008. Ο λόγος δεν ήταν γνωστός ούτε σε μένα ούτε και στους γιατρούς μου. Πριν μερικές εβδομάδες αποφάσισα να βρω την ρίζα του προβλήματος και η αντιμετώπιση του να γίνει η πρώτη μου προτεραιότητα.

 

Ευτυχώς ύστερα από διεξοδικές εξετάσεις, οι γιατροί μου πιστεύουν ότι βρήκαν την αιτία, μια έλλειψη ορμονών η οποία μου "κλέβει" τις απαραίτητες πρωτείνες που χρειάζεται το σώμα μου για να είναι υγιές. Η διάγνωση αυτή έχει επιβεβαιωθεί από εξελιγμένες εξετάσεις αίματος.

 

Η αντιμετώπιση αυτού του διατροφικού προβλήματος είναι σχετικά απλή και άμεση ενώ έχω ξεκινήσει ήδη τη θεραπεία. Αλλά όπως δεν έχω χάσει τόσο πολύ βάρος και μάζας σώματος σε μια εβδομάδα η μήνα, οι γιατροί αναμένουν ότι θα χρειαστεί να περιμένω μέχρι την άνοιξη για να τα επανακτήσω. Θα συνεχίσω να είμαι πρόεδρος της Apple κατα τη διάρκεια της αποκατάστασης της υγείας μου.

 

Έχω δώσει τα πάντα από τον ευατό μου στην Apple τα τελευταία 11 χρόνια. Θα είμαι ο πρώτος που θα βγεί και θα πεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να εκπληρώ τα καθήκοντα μου ως πρόεδρος της Apple. Ελπίζω η κοινότητα της Apple να με υποστηρίξει στην αποκατάσταση της υγείας μου και να ξέρουν ότι πάντα θα βάζω πρώτο το συμφέρον της Apple.

 

Είπα περισσότερα από όσα ήθελα και όλα αυτά είναι τα μόνα που θα πω σχετικά με αυτό το θέμα"

 

Source.png Πηγή: Δήλωση Steve Jobs