Σύμφωνα με την εταιρεία TrendForce, το Apple Vision Pro που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της γνωστής εταιρείας πρόκειται να φέρει την επανάσταση στην αγορά της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας.

Παρόλα αυτά, η πολυπλοκότητα στην κατασκευή και οι περιορισμοί στην παραγωγή -εξαιτίας της πολυπλοκότητας που αναφέραμε- αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για την εταιρεία, που αναγκάστηκε να ορίσει το επίσημο λανσάρισμα τους στις ΗΠΑ μέσα στο 1ο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το υψηλό κόστος και η απουσία ορισμένων βασικών χαρακτηριστικών, η TrendForce εκτιμά ότι οι αποστολές του Apple Vision Pro θα βρίσκονται κοντά στις 200.000 μονάδες το 2024. Η ανταπόκριση των αγοραστών στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία της Apple θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παρουσίαση μοντέλων Apple Vision που απευθύνονται στους απλούς χρήστες καθώς και στην ικανότητα της Apple να προσφέρει ωραίες λειτουργίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα και θα οδηγήσουν στην ταχεία ανάπτυξη της αγοράς επαυξημένης πραγματικότητας συνολικά.

Η TrendForce επισήμανε επίσης ότι μπορεί το Apple Vision Pro να διαθέτει εξαιρετικά προηγμένο hardware και καινοτόμο σχεδιασμό, ωστόσο το μεγάλο κόστος ($3.499 στις ΗΠΑ) και το γεγονός ότι η αυτονομία του δεν ξεπερνά τις δύο ώρες, μαζί με την εξωτερική πηγή τροφοδοσίας αποτελούν για πολλούς καταναλωτές σημαντικά εμπόδια (το μεγαλύτερο εμπόδιο βεβαίως είναι το υψηλό κόστος). Επί του παρόντος, το Apple Vision Pro δεν διαθέτει αρκετές εφαρμογές για τους απλούς χρήστες, γεγονός που το καθιστά ελκυστικότερο σε προγραμματιστές και εταιρικούς πελάτες που μπορούν να αξιοποιήσουν τις καινοτόμες λειτουργίες του για να δημιουργήσουν εφαρμογές. Κατά συνέπεια, επειδή προορίζεται κατά πρώτο λόγο για επαγγελματίες, η υψηλότερη τιμή του είναι δικαιολογημένη λέει η εταιρεία ερευνών αγοράς.

Η Apple, όπως λέει η εταιρεία TrendForce θα έχει την ευκαιρία μελλοντικά να βελτιστοποιήσει τις προδιαγραφές του προϊόντος με βάση τα μοτίβα χρήσης των διαφόρων λειτουργιών του και αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την κυκλοφορία ενός άλλου, οικονομικότερου προϊόντος Apple Vision δίνοντας τη δυνατότητα στους περισσότερους καταναλωτές να αποκτήσουν ένα τέτοιο προϊόν ενώ παράλληλα θα φροντίσει να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το WWDC 2023 εστίασε στο να θέσει το υπόβαθρο για το «spatial computing» εν αναμονή περισσότερο καθημερινών και πρακτικών εφαρμογών της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που αναμφισβήτητα θα παρουσιαστούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της εταιρείας το καλοκαίρι του 2024. Επιπλέον, περιμένουμε τις εφαρμογές να προσφέρουν απρόσκοπτο integration με άλλα προϊόντα της Apple.

  • Like 3