Από την αποκάλυψη του και μετά, το mixed reality σύστημα της Apple, το Vision Pro έχει συναντήσει χλιαρές αντιδράσεις από το κοινό, με την Apple να έρχεται αντιμέτωπη και με ένα άλλο ζήτημα: προβλήματα παραγωγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Apple αναγκάζεται να μειώσει δραματικά την παραγωγή του Vision Pro από πάνω από ένα εκατομμύριο σε λιγότερο από 400.000 τεμάχια. H πληροφορία προέρχεται από δύο πηγές που βρίσκονται κοντά τόσο στην Apple όσο και στον κατασκευαστή, την Luxshare. Η εταιρεία με έδρα την Κίνα έχει γίνει όλο και πιο σημαντικός προμηθευτής της Apple από πέρυσι, όταν ανέλαβε μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής των iPhone, των AirPod και άλλων συσκευών της Apple στον απόηχο των διαμαρτυριών για τα πανδημικά λουκέτα στη Foxconn.

Το πάνω από ένα εκατομμύριο φέρεται να ήταν ο εσωτερικός στόχος της Apple, ένας στόχος αρκετά φιλόδοξος για μια ολοκαίνουργια συσκευή που κοστίζει 3.499. Το νέο Vision Pro της Apple έχει υπερτριπλάσια τιμή από το premium VR headset της Meta, το Quest Pro. Το δημοσίευμα δεν αναφέρει ότι η μείωση της παραγωγής οφείλεται σε μειωμένες προσδοκίες γύρω από τη ζήτηση. Αντίθετα, φαίνεται ότι πρόκειται περισσότερο για ένα πρόβλημα με την πραγματική παραγωγή αυτών των συσκευών η οποία είναι «αρκετά περίπλοκη».

Η βιομηχανία εξακολουθεί να προσπαθεί να καλύψει τα προβλήματα κατασκευής που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και για μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο η Apple. Όμως ένα νέο προϊόν είναι ένα νέο προϊόν, ειδικά ένα τόσο ξεχωριστό και υψηλής ποιότητας gadget όπως το Vision Pro.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι και τα σχέδια για μια φθηνότερη έκδοση του Vision Pro, έχουν επηρεαστεί από τα προβλήματα στην παραγωγή του μεγαλύτερου μοντέλου, πηγαίνοντας το όλο χρονοδιάγραμμα πιο πίσω. Ενώ το Vision Pro είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, το φθηνότερο μοντέλο φημολογείται για το 2025, κάτι που θα πρέπει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί.