Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εκδότριας εταιρείας του Fortnite, Epic, να υποχρεώσει την Apple να χαλαρώσει τους υφιστάμενους κανόνες στο App Store καθώς η νομική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανέφεραν πρώτα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Bloomberg και Reuters, η δικαστής Elena Kagan αρνήθηκε να ακυρώσει την αναστολή μιας διαταγής ενός κατώτερου περιφερειακού δικαστηρίου σχετικά με τους κανόνες «αντι-ανακατεύθυνσης» της Apple που περιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι developers εφαρμογών για το iOS μπορούν να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής. Η δικαστής Elena Kagan δεν έδωσε εξηγήσεις για την απόφαση, αλλά η αίτηση της Epic καταχωρήθηκε ως απορριφθείσα στην ιστοσελίδα του Αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου ήταν μία από τις λίγες νίκες της Epic σε αυτή την υψηλού προφίλ αντιμονοπωλιακή υπόθεση σχετικά με τα τέλη εντός του App Store της Apple για το iOS. Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου τότε, έκρινε ότι η Apple είχε παραβιάσει το νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας, εμποδίζοντας τους εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών να χρησιμοποιούν συνδέσμους για να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε μεθόδους πληρωμής εκτός του App Store. Όμως το 9ο Περιφερειακό Εφετείο διέταξε την αναστολή αυτού του μέρους της απόφασης τον περασμένο Ιούλιο, δίνοντας στην Apple προθεσμία 90 ημερών για να υποβάλει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η Epic πίεσε το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει την απόφαση του 9ου Περιφερειακού Εφετεία υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά, όχι μόνο την Epic αλλά και στους αμέτρητους καταναλωτές και άλλους developers εφαρμογών για σημαντικό χρονικό διάστημα».

Η μετακίνηση των πληρωμών εκτός του συστήματος App Store επιτρέπει στους developers να αποφύγουν τον «φόρο της Apple», ένα τέλος που επιβάλλεται σε ψηφιακές αγορές εντός των εφαρμογών όπως είναι τα V-Bucks του Fortnite. Όμως η Apple διατηρεί το δικαίωμα να χρεώνει ξεχωριστά μια προμήθεια αν οι προγραμματιστές υιοθετήσουν ευρέως την πρακτική -κάτι που έκανε πέρυσι όταν οι Ολλανδικές ρυθμιστικές αρχές της ζήτησαν να «ανοίξει» τις μεθόδους πληρωμής για εφαρμογές γνωριμιών.