Παρόλα αυτά, η Samsung είχε συνολικά τις περισσότερες πωλήσεις συσκευών για όλο το 2020

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας,  η Apple έκλεισε το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ξεπερνώντας όλους τους κατασκευαστές σε πωλήσεις. Σύμφωνα με έρευνα της Gartner, υπολογίζονται πως πουλήθηκαν περίπου 80 εκατομμύρια συσκευές iPhone, κάτι που αποτελεί τα καλύτερα αποτελέσματα της Apple μέχρι σήμερα. Παράλληλα της δίνει την πρωτιά σε αποτελέσματα τριμήνου, έναντι της Samsung, μετά από το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Παρόλα αυτά, η Samsung παρέμεινε στην κορυφή ετησίων πωλήσεων, αλλά παρατηρήθηκε μείωση κατά 14,6% σε σχέση με το πεαρσμένο έτος, με το τέταρτο τρίμηνο να σημειώνει επίσης μείωση πωλήσεων 11,8% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο. Η Apple από την άλλη, είδε αύξηση 14,9% για το τρίμηνο και 3,3% αύξηση για όλο το έτος.

Η Gartner αφήνει να εννοηθεί πως το iPhone 12 βοήθησε σημαντικά την Apple, ενώ καθοριστικό ρόλο για τη επιτυχία της έπαιξε και η Samsung που διέθεσε ακριβά μοντέλα στην αγορά. Χαρακτηριστική είναι η κοστολόγηση των Galaxy S20 και Note 20, η οποία δεν έκανε τόσο θετική εντύπωση στους υποψήφιους αγοραστές. Από την άλλη, με το φετινό (και οικονομικότερο) Galaxy S21 στην αγορά, η Samsung βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση για το 2021.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Samsung όμως, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από την Huawei. Τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Trump έναντι της εταιρείας έχουν προξενύσει μεγάλη μείωση πωλήσεων, καθώς παρατηρήθηκε πτώση 41,1% για το τρίμηνο και 24,1% πτώση σε πωλήσεις για το έτος.

Τέλος, στο προβάδισμα της Apple δεν έπαιξε ρόλο μόνο το iPhone, αλλά και τα Mac λόγω απομακρυμένης εργασίας. Σύμφωνα με αναφορές της Canalys, ο όγκος αποστολών της Apple αυξήθηκε κατά 45% το 2020 και 16,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

  • Like 3