Η πρόσληψη του Jon Stewart για την παρουσίαση ενός νέου πολιτικού talk show μετά την αποχώρησή του από το The Daily Show ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Apple TV+ όταν ανακοινώθηκε το "The Problem With Jon Stewart" το 2020.

Ωστόσο, ενόψει της έναρξης παραγωγής της τρίτης σεζόν της εκπομπής η οποία θα αποτελούνταν από 8 επεισόδια, ο Stewart και η Apple φέρονται να έχουν διακόψει την επαγγελματική τους σχέση λόγω "δημιουργικών διαφορών" και ως αποτέλεσμα, η εκπομπή τερματίζεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ανησυχίες της Apple σχετικά με ορισμένους καλεσμένους καθώς και οι σχεδιαζόμενες συζητήσεις περί τεχνητής νοημοσύνης και Κίνας ήταν σημαντικοί παράγοντες. Παρόλο που νέα επεισόδια ήταν προγραμματισμένα να γυριστούν σε λίγες εβδομάδες, η παραγωγή διεκόπη. Όπως αναφέρει το "The Hollywood Reporter", η Apple προσέγγισε τον Stewart ζητώντας ο δημοφιλής παρουσιαστής να "ευθυγραμμιστεί" με τις απόψεις της σχετικά με τα συζητούμενα θέματα.Ο Stewart, λένε οι πηγές, ήθελε να έχει τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο της εκπομπής και, αφού η Apple απείλησε να την ακυρώσει, δήλωσε στην εταιρεία ότι αποχωρεί από την παραγωγή αντί να περιορίσει τη θεματολογία. 

Το δημοσίευμα των Times δεν περιγράφει λεπτομερώς τι ήταν αυτό που οδήγησε την εκτελεστική ηγεσία της Apple να έρθει σε σύγκρουση με τον Stewart σχετικά με την προγραμματισμένη κάλυψη της εκπομπής για την τεχνητή νοημοσύνη και την Κίνα. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το πόσο η αιχμηρή κριτική είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που τελικά έκανε το "The Problem With Jon Stewart" μια επιτυχία για το Apple TV+ και το πώς η διατήρηση μιας καλής σχέσης με την Κίνα είναι ζωτικής σημασίας για τα μελλοντικά σχέδια της Apple, η όλη εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη έστω και αν συνέβη με αυτό τον τρόπο.

Κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν του, το "The Problem with Jon Stewart" κέρδισε πέντε υποψηφιότητες για Emmy, μεταξύ των οποίων για τις κατηγορίες σεναρίου και talk series.

  • Like 4